Υποχρέωση του Άρη σε κάθε περίπτωση
Ο Άρης ανεβάζει ρυθμό την κατάλληλη στιγμή και η πέμπτη θέση γίνεται στόχος που πρέπει να επιβεβαιώσει την επιστροφή του.
Ο Άρηςβρίσκει ξανά ρυθμό την πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν και η πέμπτη θέση μοιάζει πλέον υποχρέωση, ανεξάρτητα από το αν θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Η διακοπή του πρωταθλήματος έρχεται σε ένα σημείο που η ομάδα δείχνει να αφήνει πίσω της ένα δύσκολο διάστημα. Η νίκη απέναντι στον Βόλο δεν έδωσε μόνο βαθμούς. Έδωσε κάτι που έλειπε, καθαρό μυαλό, ένταση και πίστη στο παιχνίδι.
Για μια ομάδα που είχε ξεχάσει τι σημαίνει νίκη από τον Ιανουάριο, η εικόνα αυτή λειτουργεί σαν επανεκκίνηση. Ο Άρης δεν πήρε απλώς αποτέλεσμα, αλλά έδειξε ότι μπορεί να παράξει ποδόσφαιρο με ρυθμό και ιδέες. Αυτό είναι που αλλάζει την ψυχολογία και όχι μόνο το σκορ.
Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η επιθετική λειτουργία. Τα γκολ ήρθαν, οι φάσεις πολλαπλασιάστηκαν και η ομάδα έδειξε πιο άνετη στο τελευταίο τρίτο. Η βελτίωση είχε φανεί από το προηγούμενο παιχνίδι, όμως τώρα απέκτησε διάρκεια και ένταση.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου βλέπει επιτέλους στο γήπεδο αυτά που ζητούσε. Πίεση από το πρώτο λεπτό, σωστές αποστάσεις και συνεργασίες που βγάζουν ενέργεια. Ο Άρης μπήκε δυνατά στα ημίχρονα και έδειξε διάθεση να επιβληθεί, στοιχείο που είχε χαθεί για μεγάλο διάστημα.
Ταυτόχρονα, πρόσωπα που είχαν «χαθεί» επιστρέφουν. Ο Καντεβέρε γίνεται ξανά απειλητικός, ο Πέρεθ κρατά ισορροπία, ο Γιαννιώτας δίνει ένταση και ο Χόνγκλα δείχνει επιτέλους τον λόγο που αποκτήθηκε. Αυτές οι επιστροφές ανεβάζουν το επίπεδο και δίνουν λύσεις.
Η πέμπτη θέση δεν είναι απλώς ένας στόχος. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να πετύχει αυτή η ομάδα με βάση την ποιότητα και τις απαιτήσεις που υπάρχουν γύρω της. Το αν θα οδηγήσει στην Ευρώπη θα φανεί. Αυτό που πρέπει να φανεί άμεσα είναι η συνέχεια.
Γιατί πλέον το ζητούμενο δεν είναι να το κάνει μία φορά. Είναι να το κρατήσει.
https://www.youtube.com/watch?v=LFrA8Bdxu-4
Διαβάστε επίσης:
