ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ: Στο «ψυγείο», βοηθός, VAR και AVAR!

Η ΚΕΔ αναγνώρισε το λάθος στην Τρίπολη και οι διαιτητές (Τζήλος, Καλαμπόκης και Σινιοράκης) μπήκαν σε διαθεσιμότητα.
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ: Στο «ψυγείο», βοηθός, VAR και AVAR!

Όπως αναμενόταν η ΚΕΔ πήρε θέση για την επίμαχη φάση του γκολ της ισοφάρισης σε 2-2 στο παιχνίδι Αστέρας Τριπολης – ΠΑΟΚ και απεφάνθη πως ο δικέφαλος είχε δίκιο.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της μετέφερε τη συγγνώμη βοηθού και VAR και ενημέρωσε ότι μπαίνουν όλοι στο «ψυγείο». Ο λόγος για τον βοηθό Σιονιοράκη και τους Τζήλο (VAR) και τον AVAR (Καλαμπόκη).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportime, ειδικά για τον AVAR, η απόφαση είναι να μην οριστεί ξανά έως το τέλος του πρωταθλήματος και που πιθανότατα θα ισχύσει και για τον var Τζήλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ για το Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ

Ο VAR manager και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θεωρούν σκόπιμο και αναγκαίο να διευκρινίσουν το περιστατικό στο 90+3’. Μετά από μια εις βάθος ανάλυση της κατάστασης είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε λάθος από τον Βοηθό Διαιτητή κατά την κρίση του εάν ένας παίκτης βρισκόταν σε θέση οφσάιντ που είτε παρενέβαινε στο παιχνίδι είτε στον αντίπαλο.

Μετά από σκόπιμη απόκρουση του τερματοφύλακα, η μπάλα έφυγε προς τη σημαία του κόρνερ και το VAR/AVAR ερμήνευσε εσφαλμένα ότι σε αυτό το σημείο η ανάπτυξη επιθετικής προσπάθειας είχε τελειώσει.

Οι Διαιτητές του VAR και ο Βοηθός Διαιτητής ζητούν συγνώμη για τα λάθη τους κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης στιγμής του αγώνα. Ως αποτέλεσμα, η Κ.Ε.Δ. έχει αποσύρει τους εμπλεκόμενους διαιτητές του αγώνα από τα επίσημα καθήκοντά τους και θα παραμείνουν στη διάθεση της επιτροπής.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ