Όσα δήλωσαν τα νέα αποκτήματα και ο Δημήτρης Μποροβήλος

Διακοπές τέλος… Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε τις προπονήσεις του τη Δευτέρα (1/7) έστω και εάν προπονητής τυπικά ακόμη δεν υπάρχει.

Ο Μπόρχα Χιμένεθ αναμένεται εντός των επόμενων ημερών στην Τρίπολη για να υπογράψει και έτσι η προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες του Γιάννη Δουβίκα. Όλοι οι παίκτες έδειξαν ευδιάθετοι, αν και οι διακοπές τελείωσαν, ενώ το παρών έδωσαν και τα δύο νέα αποκτήματα. Ο λόγος για τους Μπόρχα Φερνάντεθ και Κωνσταντίνο Παναγιώτου που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Εκείνος που έλειπε ήταν ο Γιάννης Κώτσιρας που έχει εξασφαλίσει ειδική άδεια. Την προπόνηση παρακολούθησε οι Δημήτρης Μπάκος (εκ των ιδιοκτητών), Γιώργος Μποροβήλος (πρόεδρος της ΠΑΕ), Χρήστος Κεννές, Δημήρης Μποροβήλος (αντιπρόεδροι της ΠΑΕ) και ο Νίκος Γαλανακόπουλος (τεχνικός διευθυντής). Επίσης, βρέθηκαν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» λιγότεροι από 100 φίλαθλοι.

Μποροβήλος: «Ο Αστέρας Τρίπολης προσπαθεί πάντα για το καλύτερο»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Μποροβήλος μίλησε:

Για την έναρξη προετοιμασίας της ομάδας: Είναι η πρώτη προπόνηση για την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης. Να ευχηθούμε να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία και χωρίς τραυματισμούς για τους ποδοσφαιριστές και να δουλέψουν με κέφι κάτω από τις οδηγίες του νέου προπονητή και του επιτελείου και να έχουν μια καλή χρονιά.

Για τον νέο προπονητή: Θα είναι μαζί μας την Τετάρτη, την Πέμπτη θα παρουσιαστεί και θα αναλάβει τα καθήκοντα του με την ομάδα.

Για το αν θα γίνου κι’ άλλες μεταγραφές: Φυσικά. Ότι κενό υπάρχει στο ρόστερ θα καλυφθεί αμέσως.

Για το τι να περιμένουμε από τον Αστέρα την νέα χρονιά: Κάθε χρονιά ο Αστέρας παρουσιάζει νέα πράγματα ακόμα και στις άσχημες του χρονιές. Μία από αυτές ήταν πέρσι ωστόσο φθάσαμε μέχρι και τον ημιτελικό του κυπέλλου και παραλίγο στον τελικό. Ο Αστέρας προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και ελπίζω και αυτή την σεζόν να έχουμε κάποια διάκριση.

Για το αν ευνοεί το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος τον Αστέρα: Υπάρχει μια παροιμία στην Ελλάδα που λέει “όσο λιγότερα τόσο καλύτερα” αλλά αυτό δεν ξέρω αν θα ισχύσει και στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως είναι για το καλύτερο καθώς όλοι όπως και εμείς ψηφίσαμε προς σε αυτή την κατεύθυνση. Ο Αστέρας είναι έτοιμος με οπουδήποτε σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Τα νέα αποκτήματα

Ο Αστέρας Τρίπολης τυπικά ως πρώτη μεταγραφή για τη νέα σεζόν ανακοίνωσε τον Μπόρχα Φερνάντεθ. Εκείνος δήλωσε τα ακόλουθα:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις στον Αστέρα: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι η ομάδα είναι οργανωμένη και ότι εδώ θα είμαι άνετα και θα με βοηθήσει έτσι ώστε πολύ σύντομα να μπορέσω να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό.

Τι περιμένει από το Ελληνικό πρωτάθλημα: Είναι αλήθεια πως δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο ωστόσο είμαι σίγουρος πως θα φτιάξουμε μια καλή και δυνατή ομάδα η οποία θα προσπαθήσει να φθάσει σε όσο πιο υψηλούς στόχους γίνεται.

Για τον ρόλο που θα παίξουν οι Ισπανοί συμπαίχτες του και ο προπονητής: Το γεγονός ότι θα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που έχουμε την ίδια εθνικότητα και θα μιλάμε την ίδια γλώσσα είναι θετικό. Σίγουρα αυτό θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ πιο γρήγορα για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα».

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Αστέρα. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας . Έχω όρεξη να δουλέψω σκληρά και να βοηθήσω και εγώ να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την πρόκληση που έχει μπροστά του σχολίασε: «Πιστεύω πως με δουλειά και υπομονή μπορεί να γίνουν όλα. Σιγά, σιγά θα εγκλιματιστώ στα νέα δεδομένα για εμένα και στις απαιτήσεις που έρχονται και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Πηγή φωτογραφίας: Arcadiasports.gr