Αστέρας Τρίπολης: Το «είμαι εδώ» του Τζίμα και η συνέχεια

Τα τελευταία χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης έχει τον τρόπο να βγάζει Έλληνες παίκτες είτε από την ακαδημία του είτε αποκτώντας τους νεαρούς και δίνοντας στη συνέχεια σε αυτούς κάποιες ευκαιρίες να βελτιωθούν. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Ωστόσο, η διαχείριση ορισμένες φορές κάποιων αποτελεί ερωτηματικό. Όποιος έχει ενστάσεις, αρκεί να δει το παράδειγμα του Τάσου Δουβίκα....

Τα τελευταία χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης έχει τον τρόπο να βγάζει Έλληνες παίκτες είτε από την ακαδημία του είτε αποκτώντας τους νεαρούς και δίνοντας στη συνέχεια σε αυτούς κάποιες ευκαιρίες να βελτιωθούν. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Ωστόσο, η διαχείριση ορισμένες φορές κάποιων αποτελεί ερωτηματικό.

Όποιος έχει ενστάσεις, αρκεί να δει το παράδειγμα του Τάσου Δουβίκα. Ενός παίκτη που στις αρχές άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Κάπου εκεί ξεκίνησαν οι τρελές απαιτήσεις για να πουληθεί και τελικά τι κέρδισε ο Αστέρας Τρίπολης από όλο αυτό; Να τον αφήσει το καλοκαίρι ελεύθερο στον Βόλο διατηρώντας απλώς το 30%. Όσο για τον Δουβίκα και την εντυπωσιακή του εξέλιξη, δεν χρειάζεται να πει κανείς κάτι περισσότερο.

Ποιος θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος… Δουβίκας; Παναγιώτης Τζίμας ο νεαρός, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στη Super League 1, σκόραρε και με αυτό το γκολ η ομάδα του πήρε το διπλό επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Σε λίγους μήνες συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το ταβάνι του είναι αρκετά υψηλό. Στον Αστέρα, πάντως, τον έχουν μεταξύ πάγκου και εξέδρας στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Έπαιξε ελάχιστα αλλαγή με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ενώ πήρε το ματς Κυπέλλου με τον Άρη. Αυτές ήταν οι συμμετοχές του ως τον ΟΦΗ, έως το ματς που δήλωσε παρών.

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζίμας έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 με τους Αρκάδες. Συνεπώς έως το φινάλε της σεζόν θα πρέπει να παρθεί μία απόφαση από το κλαμπ για το εάν θα του κάνει πρόταση επέκτασης. Ας μην αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πέσει στο τραπέζι μία πρόταση τύπου… Δουβίκα σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι σημαντικά με τον χρόνο συμμετοχής του.

 

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.