ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Γιαννιώτης: Η συγκυριακή μεταγραφή, οι μεγάλες επεμβάσεις και το συμβόλαιο

Πώς ο Ανδρέας Γιαννιώτης επέστρεψε στο Περιστέρι και βοηθάει σημαντικά ώστε να παραμείνει ο Ατρόμητος στη Super League 1.
Γιαννιώτης: Η συγκυριακή μεταγραφή, οι μεγάλες επεμβάσεις και το συμβόλαιο

Στις αρχές του καλοκαιριού Ανδρέας Γιαννιώτης και Ατρόμητος δεν έμοιαζε πιθανό να συναντηθούν ξανά. Τουλάχιστον όχι τόσο άμεσα. Δίαυλος επικοινωνίας υπήρχε. Αλλά η απόφαση και των δύο ήταν να ψάξουν κάτι άλλο. Η περσινή επιστροφή του 29χρονου Σερραίου ως δανεικός από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν είχε αφήσει την καλύτερη γεύση στις δύο πλευρές.

Ο Ατρόμητος έκλεισε το κενό του τερματοφύλακα με την απόκτηση του Κενάν Πίριτς. Ο Γιαννιώτης προτάθηκε σε αρκετές ομάδες εντός και εκτός συνόρων. Η απόφασή του για αποχώρηση από το Ισραήλ ήταν δεδομένη. Ουσιαστικά η μεταγραφή του εκεί ουδέποτε βγήκε. Δεσμευόταν με συμβόλαιο, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, μία λύση θα βρισκόταν με τη Μακάμπι.

Πολλές φορές, όμως, στην προετοιμασία δημιουργούνται νέες ανάγκες. Μία ομάδα μπορεί να πάει για μεταγραφές που αρχικά δεν είχε στον σχεδιασμό της. Κάτι τέτοιο συνέβη και στο Περιστέρι. Ο Πίριτς με την εικόνα του στα φιλικά προβλημάτιζε τους πάντες. Και μπορεί προς τα έξω να έβγαινε ότι θα στηριχτεί και ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μεταγραφή, όμως, εντός των τειχών οι σκέψεις διαρκώς μεγάλωναν.

Υπήρξαν παίκτες που δοκιμάστηκαν σε προπονήσεις στη λογική του να αποκτηθούν ως μία έξτρα λύση. Πίριτς, Χρήστος Μανδάς και ένας ακόμη δηλαδή συν τον νεαρό Γιάννη Σάλτα. Την ίδια στιγμή ο Γιαννιώτης δυσκολευόταν αρκετά να βρει κάτι άλλο. Μέχρι που το μήνυμα εστάλη. «Εάν δεν βρεις κάτι, εδώ είμαστε», ειπώθηκε. Και κάποια στιγμή τα λόγια, έγιναν πράξη.

Ο Γιαννιώτης έμεινε ελεύθερος από τη Μακάμπι μόλις τελείωσε το καλοκαίρι και λίγες μέρες αργότερα γύρισε σε γνώριμα λημέρια. Συζητήσεις με άλλους υπήρξαν, deal όμως όχι και κάπως έτσι προτιμήθηκε η ασφάλεια που έδινε ο Ατρόμητος. Χωρίς να υπάρχει καμία σιγουριά πως αυτή τη φορά θα είναι βασικός. Φάνηκε, άλλωστε, στο ξεκίνημά του. Για πρώτη φορά αγωνίστηκε τη 10η αγωνιστική, ενώ έχασε δύο ματς και λίγο αργότερα.

Τη μάχη με τον Πίριτς, όμως, την κέρδισε. Και όταν ο Σλοβένος το συνειδητοποίησε, βρήκε ομάδα και αποχώρησε. Μέσα στο 2022 ο Ατρόμητος ανέβηκε αισθητά και ο Γιαννιώτης ήταν ένας από τους βασικούς λόγους. Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς ο Έλληνας κίπερ έβαλε τη σφραγίδα του. Ήταν το 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». Μεγάλες επεμβάσεις έκανε και στα επόμενα παιχνίδια.

Εύλογα ο Ευθύμης Κουλούρης είναι εκείνος που με τα γκολ του παίρνει τα περισσότερα credits, αλλά και στην άλλη πλευρά του γηπέδου κάποιος δίνει σταθερά βαθμούς. Φάνηκε ακόμη περισσότερο αυτό στα πλέι άουτ. Πρώτα η απόκρουση πέναλτι στον Παμλίδη και μία αγωνιστική μετά η εμφάνιση στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συγκυριακή πριν από λίγους μήνες η μεταγραφή του. Έπαιξε σίγουρα ρόλο η καλή σχέση που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας. Από κάποια φάση και μετά επέλεξε να περιμένει ο ένας τον άλλον και αμφότεροι μπορούν τώρα να νιώθουν δικαιωμένοι. Όσο για τη συνέχεια; Πρώτα η παραμονή και βλέπουμε, λένε σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο παίκτης, πάντως, υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνο και με τέτοιες εμφανίσεις όλα δείχνουν πως στο Περιστέρι δεν θα χρειαστεί να ψάξουν για βασικό τερματοφύλακα του χρόνου.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιαννιώτης: Η συγκυριακή μεταγραφή, οι μεγάλες επεμβάσεις και το συμβόλαιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.