Μπαρτσελόνα: Ο Λαπόρτα υποστηρίζει ότι ομάδα έβγαλε 868 εκατ. σε δύο μήνες!

Ο Ζοάν Λαπόρτα όχι απλά δεν ανησυχεί για τα οικονομικά της Μπαρτσελόνα αλλά καυχιέται πως η ομάδα του έχει εξαιρετικά έξοδα.

Η μεταγραφική δραστηριότητα της Μπαρτσελόνα αυτό το καλοκαίρι έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά καθώς τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας της La Liga είναι γνωστά.

Ο πρόεδρος των Καταλανών ωστόσο, Ζοάν Λαπόρτα, ξεκαθάρισε την οικονομική κατάσταση των «μπλαουγκράνα» στη σημερινή παρουσίαση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ενός από τις μεγάλες μεταγραφές του καλοκαιριού στην ομάδα.

Η ομάδα της Βαρκελώνης αυτό το καλοκαίρι ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα παρά τα γνωστά χρέη της τα οποία φτάνουν σε ύψος τα 1,3 δις ευρώ.

Με τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για Λεβαντόφσκι, Ραφίνια, Κουντέ να ξεπερνάνε τα 150 εκατομμύρια ευρώ όλοι αναρωτιούνται πως εξασφάλισε αυτά τα χρήματα και αν θα περάσει τον οικονομικό έλεγχο και περιορισμούς της La Liga.

Μπαρτσελόνα – Λαπόρτα: Δουλέψαμε σκληρά – Τα έσοδα έφτασαν τα 868 εκατομμύρια

Την απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Ζοάν Λαπόρτα ο οποίος καθησύχασε άπαντες ότι οι μεταγραφές καταχωρούνται κανονικά και ότι η ομάδα είναι συμμορφωμένη με τις οικονομικές απαιτήσεις της λίγκας.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι τα έσοδα της ομάδας μέσα σε δύο μήνες ανήλθαν σε 868 εκατομμύρια τα οποία προήλθαν από τηλεοπτικά δικαιώματα, την πώληση των Barça Studios καθώς και κέρδη κεφαλαίου.

«Δουλέψαμε σκληρά για να καταχωρήσουμε τις νέες μεταγραφές και να συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις της La Liga. Αλλά και αν χρειαστεί να κάνουμε και άλλη δουλειά θα το κάνουμε. Είναι απόφαση της La Liga να το κάνει αυτό, εμείς περιμένουμε.», ήταν τα λόγια του ενώ συμπλήρωσε ότι φέτος χτίζεται μια εξαιρετική ομάδα στη Βαρκελώνη.

Μπαρτσελόνα: Τρίβουν τα χέρια τους με Ραφίνια – Τι προσφέρει στους Καταλανούς ο πρώην άσος της Λιντς

Πικέ: Τα σχόλια του 9 χρόνια πριν που τον εκθέτουν – Τι έλεγε τότε για τη Μπαρτσελόνα

Μαρκ Κουκουρέγια: Από τα 2 στα 68.000.000 ευρώ!