ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα: Ούτε το μισό «Καμπ Νόου» δεν θα τη δει του χρόνου – Έντονες αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις φίλων της Μπαρτσελόνα στο Twitter είναι έντονες, με αρκετούς εξ αυτών να εκφράζουν την απορία τι θα γίνει με όσους δεν θα έχουν πλήρη ορατότητα
Μπαρτσελόνα: Ούτε το μισό «Καμπ Νόου» δεν θα τη δει του χρόνου – Έντονες αντιδράσεις

Η σεζόν 2023-24 θα βρει την Μπαρτσελόνα εκτός «Καμπ Νόου», αφού αποτελεί επιτακτική ανάγκη να εκσυγχρονιστεί η ιστορική έδρα της ομάδας.

Η διοίκηση έχει ενημερώσει την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία πως την επόμενη περίοδο θα δώσει στο Estadi Olímpic Lluís Companys του Μοντζουίκ τις εντός έδρας αναμετρήσεις.

H εταιρεία BSM (Barcelona de Serveis Municipals) έχει αναλάβει την ανακαίνιση του σταδίου που χρησιμοποιούσε η Εσπανιόλ μέχρι το 2009.

Ο πρώτος κύκλος εργασιών έχει ολοκληρωθεί, ενώ τώρα υπάρχει διακοπή λόγω μιας σειράς εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου.

Μέχρι τώρα έχει γίνει αλλαγή των συστημάτων αποχέτευσης, άρδευσης και επεξεργασίας νερού, όπως επίσης εγκατάσταση νέας δεξαμενής νερού.

Επιπλέον, το στάδιο προσαρμόστηκε στα απαραίτητα μεγέθη που όρισε η Μπαρτσελόνα και πραγματοποιήθηκαν γενικές εργασίες ανακαίνισης στα αποδυτήρια και τα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η δεύτερη φάση των εργασιών περιλαμβάνει δύο περιόδους: Από τις 4 έως τις 12 Μαΐου και από τις 11 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου.

Θα υπάρξει και μία τρίτη φάση, η οποία αναμένεται να αρχίσει στις 24 Ιουλίου και να ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της σεζόν 2023-24.

Οι προγραμματισμένες αλλαγές αφορούν:

  • αντικατάσταση καθισμάτων
  • τοποθέτηση καθισμάτων στον χώρο VIP
  • τοποθέτηση καρεκλών για τους διαιτητές VAR
  • εγκατάσταση καμερών
  • τοποθέτηση πάγκων και τερμάτων

Βέβαια, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μόλις 49.472 (ούτε το μισό «Καμπ Νόου») θα είναι η χωρητικότητα του σταδίου και μόνο 40.103 εκ των θεατών θα έχουν πλήρη ορατότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι αντιδράσεις φίλων της Μπαρτσελόνα στο Twitter είναι έντονες, με αρκετούς εξ αυτών να εκφράζουν την απορία τι θα γίνει με όσους δεν θα έχουν πλήρη ορατότητα από τη στιγμή που θα πληρώνουν κανονικά για ένα εισιτήριο.

Δείτε πώς θα είναι η ανακαινισμένη έδρα της Μπαρτσελόνα στα τέλη του 2024:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.