×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Μπέος για απόφαση CAS: «Κανείς δεν θα παραιτηθεί από την ΕΕΑ;»


    Κώστας Παπαδόπουλος

Μπέος για απόφαση CAS: «Κανείς δεν θα παραιτηθεί από την ΕΕΑ;»


O δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με ανάρτησή του στο Facebook μετά την απόφαση του CAS που επιστρέφει τους επτά βαθμούς στον ΠΑΟΚ, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΕΕΑ καθώς θυμήθηκε και την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου πριν εννέα χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Αχιλλέας Μπέος:

«Η απόφαση του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) για την υπόθεση των ΠΑΟΚ – Ξάνθης, αναμφίβολα είναι ένα ηχηρό χαστούκι γι αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που υποτίθεται αξιολογεί, κρίνει και αποφασίζει αντικειμενικά και με βάση το ισχύον Δίκαιο και στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ένα εργαλείο άσκησης μικροπολιτικής και ικανοποίησης αθέμιτων επιθυμιών και επιδιώξεων πολιτικών και παραγόντων, που ορίζουν και καθοδηγούν τα μέλη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσουκαλάς – Πριν και μετά την απόφαση: «Στο CAS θα πάτε Β’ Εθνική – Είναι οριστικό»

Δεν με αφορά και συνεπώς δεν υπεισέρχομαι στην ουσία της υπόθεσης ΠΑΟΚ, Ξάνθης κλπ, αλλά με αφορμή την απόφαση του CAS γι αυτή, που εύστοχα χαρακτηρίστηκε ως φτύσιμο στα μούτρα των μελών της ΕΕΑ, δεν μπορώ να μην γυρίσω πίσω, εννιά ολόκληρα χρόνια, και να μην θυμηθώ τις μαύρες σελίδες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο που έγραψε η αντίστοιχη τότε ΕΕΑ (κάποια μέλη της μάλιστα ήταν και τότε και παραμένουν) με την εξόντωση όχι μόνο του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά των ελπίδων, των ονείρων, των προοπτικών μιας ολόκληρης πόλης, μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Τότε ήταν ο Γερουλάνος, σήμερα είναι ο Αυγενάκης, αύριο ίσως κάποιος άλλος και όσο αυτή η αθλιότητα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού παραμένει προκειμένου να υπηρετεί τα ιδιοτελή και σκοτεινά συμφέροντα των πολιτικών πατρώνων που διορίζουν τα μέλη της δεν θα ζούμε άλλες παρά τέτοιες θλιβερές, εξευτελιστικές στιγμές για την Ελληνική Πολιτεία και την κοινωνία μας.

Ειλικρινά απορώ που ένα σχεδόν 24ωρο μετά την ατιμωτική, ταπεινωτική αυτή απόφαση, για το σύστημα απονομής αθλητικής «δικαιοσύνης» στη χώρα μας, κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη, έστω και για λόγους εντυπώσεων, να υποβάλει την παραίτησή του και να αναγνωρίσει τις ευθύνες του. Αλήθεια κανείς και καμία δεν έχουν τη στοιχειώδη ευθιξία; Βέβαια αν την είχαν δεν θα προχωρούσαν στην έκδοση τέτοιων αποφάσεων, που καθιστούν διεθνώς ρεζίλι τη χώρα.

Γι αυτό οι έχοντες την ευθύνη ας τους δείξουν την έξοδο και ας έχουν τη γενναιότητα να πάρουν ριζικές εξυγιαντικές αποφάσεις με όποιο κόστος. Η συγκεκριμένη απόφαση του CAS, αλλά και η άθλια και θλιβερή αντιμετώπιση του Ολυμπιακού Βόλου, το 2011, τους δείχνουν το δρόμο».

ΠΑΙΞΕ ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τελευταία Νέα