CHAMPIONS LEAGUE

Μεγάλη Εβδομάδα, Μεγάλος Ρονάλντο! (vid)

Όργια από τον «CR7» με δύο γκολ (το ένα υποψήφιο για το κορυφαίο της χρονιάς) και... Γιουβέντους-Ρεάλ 0-3
Μεγάλη Εβδομάδα, Μεγάλος Ρονάλντο! (vid)

Το θεϊκό γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 64ο λεπτό του πρώτου αγώνα της προημιτελικής φάσης του Champions League θα μνημονεύεται για πάντα…

Θα είναι το highlight της σεζόν 2017-18 και θα συνδυάζεται με τον θρίαμβο της Ρεάλ Μαδρίτης στο “άνδρο” της Γιουβέντους με 3-0.

Η κάτοχος του τροπαίου επιβλήθηκε της φιναλίστ, όπως ακριβώς και στον τελικό του περασμένου Ιουνίου: με τρομερή αποτελεσματικότητα στο β’ ημίχρονο.

Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εντός έδρας ήττα της Γιουβέντους μετά από 27 αναμετρήσεις (η τελευταία ήταν από την Μπάγερν τον Απρίλιο του 2013).

***

Την παραμονή του αγώνα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν ανοικτά ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της σειράς, όμως η Γιουβέντους είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον δαιμονισμένο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μόλις στο 3ο λεπτό έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε 10 διαδοχικά ματς Champions League χάρη στο 38ο εφετινό του γκολ (αρχικανονιέρης των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων).

Ένα σουτ προς την εστία έκανε η Ρεάλ στο α’ ημίχρονο, μόνο που αυτό αρκούσε για να της δώσει το προβάδισμα απέναντι στους γηπεδούχους, οι οποίοι κατέγραψαν 8 τελικές αλλά μόνο μία κλασική ευκαιρία (κοντινό πλασέ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, απέκρουσε ο Κέιλορ Νάβας).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης οπισθοχώρησαν αρκετά, αλλά παρέμεναν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 36’ άγγιξαν το 0-2, όταν το δυνατό σουτ του Τόνι Κρόος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έριξε στη μάχη τον Λούκας Βάθκεθ αντί του νωθρού Καρίμ Μπενζεμά, σε ένα β΄ημίχρονο που επεφύλασσε από μία ευκαιρία για τις δύο ομάδες στο πρώτο τέταρτο.

Ένα τραγικό λάθος του Τζιόρτζιο Κιελίνι στο 64′ έγινε αντιληπτό από τον Θεό του ποδοσφαίρου, ο οποίος έδωσε την εντολή στον Μπουφόν να αποκρούσει το σουτ του Βάθκεθ, όχι όμως και το ανάποδο ψαλίδι του Ρονάλντο.

Ο… αθεόφοβος έφτασε τα 22 γκολ στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, δηλαδή ένα παραπάνω από ολόκληρη τη Γιουβέντους (!) η οποία έχει δεχθεί 9 γκολ σε 6 ματς από τον «CR7».

Η πλειοψηφία τον χειροκρότησε, εκείνος άγγιξε το σημείο της καρδιάς, ο μεγάλος Ζιντάν έπιασε το κεφάλι του μην μπορώντας να πιστέψει τι είχε αντιληφθεί…

Η συνέχεια επεφύλασσε αποβολή του Πάουλο Ντιμπάλα στο 67′, ασίστ του Ρονάλντο στον Μαρσέλο (72′) για το τελικό 0-3, δοκάρι του Mατέο Κόβασιτς στο 87′, απίστευτη ευκαιρία του “CR7” στις καθυστερήσεις και δύο σπουδαίες στιγμές για το γκολ της τιμής από τους γηπεδούχους.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Ασαμόα (69′ Μάντζουκιτς), Κεντίρα (75′ Κουαδράδο), Μπεντανκούρ, Ντόουγκλας Κόστα (69′ Ματουιντί), Αλέξ Σάντρο, Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (82′ Κόβασιτς), Ίσκο (75′ Ασένσιο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (59′ Βάθκεθ).

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live του αγώνα

Το πανόραμα της προημιτελικής φάσης

Μ. Τρίτη (3/4)

Σεβίλλη – Μπάγερν 1-2

Γιουβέντους – Ρεάλ 0-3

Μ. Τετάρτη (4/4)

21:45 Μπαρτσελόνα – Ρόμα

21:45 Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι

Τρίτη (10/4)

21:45 Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ

21:45 Ρόμα – Μπαρτσελόνα

Τετάρτη (11/4)

21:45 Μπάγερν – Σεβίλλη

21:45 Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεγάλη Εβδομάδα, Μεγάλος Ρονάλντο! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.