Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι συνθέτουν το ζευγάρι του φετινού τελικού του Champions League ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο «Atatürk Olympic Stadium» της Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαΐου.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για δύο αγγλικές ομάδες οι αγγλική Κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει από την UEFA η χώρα του τελικού να αλλάξει! Δηλαδή ο τελικός του Champions League να μη γίνει στην Τουρκία, αλλά στην Αγγλία!

Μάλιστα η την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία πιέζει ακόμη και ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζονσον. Συγκεκριμένα ο Τζόνσον προσπαθεί να πείσει τους αξιωματούχους της UEFA ότι λόγω των αυξημένων κρουσμάτων COVID-19 που υπάρχουν στην Τουρκία, είναι σωστό το ματς να πραγματοποιηθεί σε βρετανικό έδαφος.

Άλλωστε την Παρασκευή (7/5) είχαμε τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Αγγλίας, Γκραντ Σαπς, ο οποίος αποκάλυψε πως η αγγλική Ομοσπονδία (FA) βρίσκεται σε συζητήσεις για να μεταφέρει τον τελικό του Champions League, στο Νησί. Τα σημερινά πρωτοσέλιδα, καθρεφτίζουν το χάος που υπάρχει για αυτή την εξέλιξη.

Από την πλευρά της, UEFA μπορεί να το έχει κατά νου όμως, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο για αρκετούς λόγους. Βέβαια, η Αγγλία φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα προκειμένου το κορυφαίο παιχνίδι σε επίπεδο συλλόγων να διεξαχθεί στο νησί.

Champions League: Το γήπεδο διεξαγωγής

Η περίπτωση του Γουέμπλεϊ πιθανόν να αποκλειστεί, καθώς στις ίδιες ημερομηνίες είναι τα πλέι οφανόδου της Championship. Από εκεί και πέρα το Etihad stadium της Σίτι και το Stamford Bridge της Τσέλσι δεν υπολογίζονται για προφανείς λόγους. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το Old Trafford της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και η Τσέλσι δεν επιθυμούν ο τελικός να γίνει εκεί.

Με αυτά τα δεδομένα τα κατάλληλα γήπεδα για ένα τέτοιο ματς είναι το νεότευκτο της Τότεναμ και βεβαίως το Emirates της Άρσεναλ.

Τέλος, «παίζει» και το γήπεδο της Κάρντιφ, το Principality Stadium. Εκεί είχε διεξαχθεί και ο τελικός του Champions League, το 2017, οπότε προφανώς πληροί τις προδιάγραφες για να διεξαχθεί εκεί το ματς.

Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι συνθέτουν το ζευγάρι του φετινού τελικού του Champions League ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο «Atatürk Olympic Stadium» της Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαΐου. Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι συνθέτουν το ζευγάρι του φετινού τελικού του Champions League ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο «Atatürk Olympic Stadium» της Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαΐου. Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι συνθέτουν το ζευγάρι του φετινού τελικού του Champions League ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο «Atatürk Olympic Stadium» της Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαΐου.