Sportime

Η UEFA παρουσίασε το VAR στους «16» του Champions League

Η UEFA έκανε ένα σεμινάριο ενημέρωσης προς τους 16 συμμετέχοντες συλλόγους στην επόμενη φάση του Champions League

Sportime Team 1 λεπτά ανάγνωσης
Η UEFA παρουσίασε το VAR στους «16» του Champions League
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Το VAR δε χρησιμοποιήθηκε στη φάση των ομίλων του Champions League, αλλά τώρα που αρχίζουν οι διπλοί αγώνες, θα μπει κανονικά στην… καθημερινότητα.

Έτσι η UEFAθέλησε να διεξάγει ένα σεμινάριο ενημέρωσης προς τους συμμετέχοντες συλλόγους.

Μάλιστα ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ρομπέρτο Ροζέτι, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήταν πολύ σημαντικό να μιλήσουμε άμεσα με τους συλλόγους. Να τους εξηγήσουμε πώς σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε το VAR στο UEFA Champions League και πώς ετοιμάσαμε τους διαιτητές γι ‘αυτό.

Είναι σημαντικό να κατανοεί κανείς όποτε μπορεί να παρέμβει το VAR, αλλά να καταλαβαίνει επίσης πότε δεν θα παρέμβει το VAR. Υπήρξαν καλές συζητήσεις και τα σχόλια που λάβαμε ήταν πολύ θετικά.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι το VAR θα είναι επωφελής, καθώς θα προσφέρει βοήθεια, που θα επιτρέψει στους διαιτητές να μειώσουν τις σαφώς εσφαλμένες αποφάσεις, κάτι που τελικά είναι καλό για τους συλλόγους, τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές και τον ανταγωνισμό».

Επίσης σε κατηγορίες: Ποδόσφαιρο

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα