CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα: Υπερβάλλοντας εαυτόν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα: Η Γιουνάιτεντ καλείται να κάνει εάν νέο «Πaρί Σεν Ζερμέν» απέναντι στην Μπάρτσα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα: Υπερβάλλοντας εαυτόν

Μάν. Γιουνάιτεντ-Μπαρτσελόνα απόψε (10/4) στις 22:00 στο «Ολντ Τράφορντ» σε μετάδοση του Cosmote Sport 2 για τους «8» του Champions League

Με το που έγινε η κλήρωση και μάθαμε ότι θα συναντηθούν οι δρόμοι των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα, η θύμηση ήρθε αυθόρμητα. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός. Ούτε από το 2009 ούτε από το 2011.

Στη Ρώμη («Ολίμπικο») πρώτα, στο Λονδίνο («Γουέμπλεϊ») μετά. Δύο (μεταξύ τους) τελικοί Τσάμπιονς Λιγκ, μία κατάληξη: η Μπάρτσα θριαμβεύτρια. Εύκολα μάλιστα (2-0 και 3-1 τα τελικά σκορ). Είναι αυτό εν δυνάμει παράγοντας κόμπλεξ για τους Άγγλους; Μπορεί να το υποθέσει κανείς. Ειδικά τώρα που έχει αρχίσει να χάνεται η θετική αύρα που συνόδεψε τις πρώτες ημέρες του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ. Μην γελιόμαστε.

Η Γιουνάιτεντ, προκειμένου να βρεθεί στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2011, πρέπει ξανά να υπερβάλει εαυτόν, όπως δηλαδή έκανε στον προηγούμενο γύρο απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Δυστυχώς άλλωστε γι’ αυτήν, δεν πέτυχε το σχέδιο οπαδού της, υπάλληλου στην υπηρεσία διαβατηρίων του αεροδρομίου του Μάντσεστερ, ο οποίος είχε υποσχεθεί σε φίλους του ότι θα… μπλόκαρε στον Λιονέλ Μέσι την είσοδο στο Νησί!

Μάν. Γιουνάιτεντ-Μπαρτσελόνα: Παίκτες-κλειδιά

Πολ Πογκμπά: Με ένα σμπάρο…

Το έγραφαν τότε τα ρεπορτάζ, η επιβεβαίωση ήρθε από τα πλέον αρμόδια χείλη, αυτά του προέδρου Ζοσέπ Μαρία Μπερτομέου. Ο Πολ Πογκμπά ήταν μεγάλος πόθος της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2016, τότε δηλαδή που έγινε (για λίγο όπως αποδείχτηκε) η πιο ακριβή ever μεταγραφή. Αλλά μόλις κατάλαβαν οι Καταλανοί σε τι ύψη είχε φτάσει οικονομικά το πράγμα και πόσο αποφασισμένη ήταν η Γιουνάιτεντ, έκαναν στην άκρη. Τρία χρόνια μετά, ο Γάλλος μέσος ακούγεται ξανά για Ισπανία μεριά, όμως για τον έτερο μεγάλο ποδοσφαιρικό πόλο της χώρας.

Κατατάσσεται στους παίκτες που έχει ζητήσει πάση θυσία ο Ζινεντίν Ζιντάν προκειμένου να κάνει ξανά τη Ρεάλ… κανονική. Στη Γιουνάιτεντ πάντως, επισήμως και ανεπισήμως, λένε ότι θα κάνουν τα πάντα για να μην τον χάσουν. Μία ή άλλη, ο Πογκμπά έχει διπλό κίνητρο: να κάνει (σωστά) τη δουλειά του ως παίκτης της Γιουνάιτεντ και ακόμα καλύτερα, αν έτσι γίνει (περισσότερο) αρεστός στους φαν της ενδεχομένως επόμενης ομάδας του. Με ένα σμπάρο…

Μάν. Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα

Μάν. Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα

Ζεραρ Πικε: Ωριμάζοντας

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της εποχής τον δείχνουν με μαλλί-χαίτη και φανέλα που του πέφτει (τουλάχιστον) ένα νούμερο μεγαλύτερο. Οχι ακριβώς αγνώριστος, σίγουρα διαφορετικός. Ήταν γαρ ακόμα παιδί. Το οποίο επρόκειτο να γίνει άνδρας επιστρέφοντας στην αγαπημένη του Βαρκελώνη. Αυτό δεν σημαίνει ότι η περίοδος (2004-08, από τα 17 του ως τα 21) που πέρασε ο Ζεράρ Πικέ στο Μάντσεστερ ήταν χαμένος χρόνος. Βρέθηκε στη Γιουνάιτεντ σε εποχή που αυτή ενσάρκωνε το winning culture.

Έμαθε πολλά. Από τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον, από τους συμπαίκτες του. Το θυμήθηκε και το αναγνώρισε τώρα που η μοίρα τον έφερε πίσω στο «Ολντ Τράφορντ» για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Ηταν η νοσταλγία ο βασικός λόγος που είχε γυρίσει στη μαμά-Μπάρτσα. Ο «Φέργκι» δεν αντιστάθηκε όταν είδε πόσο δυνατή ήταν η θέληση για παλινόστηση. Κρίνοντας από το «μετά», ο Πικέ πήρε την σωστή απόφαση ακολουθώντας την καρδιά του. Τίποτα πάντως δεν θα ήταν το ίδιο αν δεν είχε ωριμάσει νωρίτερα, στο μουντό αγγλικό βορρά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα: Υπερβάλλοντας εαυτόν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.