CHAMPIONS LEAGUE

Τίμο Βέρνερ: Η ήμερα που μπορεί να λύσει οριστικά όλες τις απορίες

Τελικά τι μέρους του λόγου είναι πραγματικά ο Τίμο Βέρνερ; Το σημερινό Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι ίσως δώσει επιτέλους την απάντηση.
Τίμο Βέρνερ: Η ήμερα που μπορεί να λύσει οριστικά όλες τις απορίες

Τελικά τι μέρους του λόγου είναι πραγματικά ο Τίμο Βέρνερ; Το σημερινό Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι ίσως δώσει επιτέλους την απάντηση.

Είναι ένας καλός, αλλά όχι τοπ επιθετικός; Είναι ένας «δειλός» που στα δύσκολα λυγίζει; Είναι αλλοπρόσαλλα και αφύσικα ακραίος στο πόσο καλός ή κακός μπορεί να είναι; Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μόνο ένα «τσικ» του λείπει ώστε να απελευθερωθεί πλήρως και να γίνει κορυφαίος; Και μόνο που μπαίνουμε στη διαδικασία να το ψάξουμε σε τόσο ευρεία κλίμακα, καταλαβαίνουμε πόσο αινιγματικός είναι ο Τίμο Βέρνερ. Πόσο δύσκολο είναι να τον κατατάξεις, τελεσίδικα, κάπου. Ουσία είναι ότι μπροστά του έχει ενδεχομένως τη μεγαλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει». Τελικός Champions League…

Δεν πήγε όπως θα ήθελε και θα περίμενε η πρώτη χρονιά του Γερμανού επιθετικού μακριά από την πατρίδα του. «Ήταν η πιο άτυχη σεζόν που είχα και πρόκειται να έχω», δήλωσε πρόσφατα. Η τύχη, όμως, δεν μπορεί ποτέ να είναι η πλήρης εξήγηση για μία εικόνα σε βάθος χρόνου. Ήταν όντως άτυχος, δεν ήταν όμως μόνο (άτυχος). Ανά διαστήματα θύμισε αυτόν τον φοβισμένο παίκτη που κάποτε είχε ζητήσει αλλαγή, ως αντίπαλος της Μπεσίκτας στην Πόλη, επειδή δεν άντεχε το σαματά που έκαναν οι Τούρκοι οπαδοί στις εξέδρες. Κι αυτό ενώ νομίζαμε ότι είχε γυρίσει σελίδα. Πως είχε κάνει το βήμα για να νικήσει τον κακό εαυτό του.

Να η μεγαλύτερη δυνατή ευκαιρία

Η σεζόν που έκανε πέρυσι στη Λειψία, αμέσως μετά την απόρριψη της Μπάγερν Μονάχου, ήταν απόδειξη ότι τελικά μπορεί και να το λέει η καρδούλα του. Αυτός είχε πει «ναι» στους Βαυαρούς. Μόνο που μετά (ξ)έμεινε να περιμένει, μέρες ολάκερες, ένα παρασύνθημα. Το οποίο δεν ήρθε ποτέ. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από Μόναχο μεριά. Χολωμένος, συνέχισε στους «κόκκινους ταύρους». Όχι όμως με μισή καρδιά. Αντίθετα, αποφασισμένος να δείξει ότι δεν έπρεπε να τον υποτιμήσουν, ότι φέρθηκαν επιπόλαια. Έκανε τη, με διαφορά, καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Οπότε, από θέση ισχύος πια, έστειλε το μήνυμα, ξόφλησε το… γραμμάτιο. «Θα προτιμούσα να παίξω στο εξωτερικό από το να πάω στην Μπάγερν». Κι όντως, λίγους μήνες μετά, υπέγραψε στην Τσέλσι, που νίκησε τη Λίβερπουλ σε αυτή τη μεταγραφική μάχη για πάρτη του.

Με το που η υπόθεση κατέληξε σε συμφωνία, ξεκίνησε μια άλλη περιπέτεια, με νέες απορίες. Μπορεί ο Βέρνερ να σηκώσει το βάρος της φανέλας μιας μεγάλης ομάδας; Είναι έτοιμος να κάνει το ψυχολογικό κυρίως βήμα που χρειάζεται ώστε να περάσει από το «πολύ καλός» στο «τοπ επίπεδο»; Μπορεί να κάνει τη διαφορά στα μεγάλα ματς; Να η ευκαιρία του. Μεγαλύτερο ματς από το αποψινό δεν πρόκειται να βρει, σε συλλογικό επίπεδο. Αν γίνει αυτός που θα κρίνει τα καθέκαστα υπέρ της Τσέλσι απέναντι στη Σίτι, τότε σε μια βραδιά, σε μια στιγμή, μπορεί να απαντήσει όλες τις απορίες που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Ναι, μερικές φορές η απόσταση προς την αναγνώριση και την καταξίωση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο νομίζουμε. Και τούμπαλιν, βέβαια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Champions League: Η UEFA φέρνει το…final four!

Ολυμπιακός: Το μονοπάτι του Champions League και οι πιθανοί αντίπαλοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τίμο Βέρνερ: Η ήμερα που μπορεί να λύσει οριστικά όλες τις απορίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.