CHAMPIONS LEAGUE

Τόμας Τούχελ – Τιάγκο Σίλβα: Παρί Σεν Ζερμέν… πονάς;

Τόμας Τούχελ και Τιάγκο Σίλβα εκθέτουν και εκδικούνται την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ οδηγούν την Τσέλσι προς την ευρωπαϊκή δόξα.
Τόμας Τούχελ – Τιάγκο Σίλβα: Παρί Σεν Ζερμέν… πονάς;

Τόμας Τούχελ και Τιάγκο Σίλβα εκθέτουν και εκδικούνται την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ οδηγούν την Τσέλσι προς την ευρωπαϊκή δόξα.

Ο Μέισον Μάουντ είναι ένα παιδί με… καλή ανατροφή. Ενώ είχε μόλις σημειώσει το γκολ που έκανε βέβαιη τη νίκη (2-0) και μαζί την πρόκριση της Τσέλσι στον τελικό εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αγγλος άσος έτρεξε κατευθείαν προς τον Κρίστιαν Πούλισικ, να τον ευχαριστήσει για ένα τέλειο «πάρε-βάλε». Λίαν συντόμως, οκτώ ακόμα συμπαίκτες τους ήταν δίπλα τους, για να γιορτάσουν μαζί. Ελειπαν μόνο ο Εντουάρ Μεντί, που σεβάστηκε μάλλον την περίφημη «μοναξιά του τερματοφύλακα» (στις χαρές και στις λύπες) και ο Τιάγκο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος στόπερ προτίμησε να τρέξει προς τον Τόμας Τούχελ. Αυθόρμητα, από καρδιάς.

Μία εικόνα χαράς, που όμως γέμισε πόνο τους οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν. Πιο σωστά, μεγάλωσε το «κενό» που νιώθουν μετά τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Σίτι. Και οι δυο ήταν δικά τους παιδιά. Δεν έχει περάσει μάλιστα παρά ένας χρόνος από την εποχή που ο Γερμανός κόουτς τσακωνόταν με τους διοικούντες των Παριζιάνων, ζητώντας τους επιτακτικά να ανανεώσουν το συμβόλαιο του αρχηγού της τότε ομάδας του, το οποίο εξέπνεε. Ματαίως. Ο Τιάγκο Σίλβα ποτέ δεν ξέχασε τη στήριξη. Ηταν μόλις το προηγούμενο φθινόπωρο, όταν ήταν αμφίβολο ως και το αν η Παρί θα συνέχιζε από τη φάση των ομίλων. «Είναι κρίμα για τον Τόμας, με τον οποίο είμαι πολύ κοντά. Μιλάμε ακόμα με μηνύματα, γιατί είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος, αλλά δεν είναι σε καλή φάση…», ανταπέδωσε. Εκείνη την ώρα, δεν μπορούσε καν να φανταστεί αυτό που θα συνέβαινε λίγες μόλις εβδομάδες αργότερα. Ότι δηλαδή ο Τούχελ θα γινόταν ξανά προπονητής του, επί λονδρέζικου εδάφους πλέον. Ότι θα έφταναν μαζί σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό Champions League. Προφανώς και ελπίζουν πια ότι θα καταφέρουν, κόντρα στη Σίτι, αυτό που τους στέρησε πέρυσι η Μπάγερν.

Γνωστή συνταγή με άλλη… γεύση

Το σίγουρο είναι πως ό,τι και αν συμβεί, η εξαιρετική σχέση τους θα μείνει αναλλοίωτη. Είναι φοβερό πώς ο Τιάγκο Σίλβα, 36 ετών σύμφωνα με την ταυτότητά του, παίζει σαν έφηβος από πλευράς ενέργειας και αντοχής. Σε ρόλο που θυμίζει έντονα λίμπερο και σε άμυνα με τρεις, τα πάει περίφημα σε όλους τους τομείς: Ρελάνς, τοποθετήσεις, μονομαχίες. Αψεγάδιαστος, παντού. Από τα πλέον κομβικά στελέχη αυτής της φοβερής και τρομερής άμυνας, που έχει 18 (!) λευκά παθητικά σε 24 ματς επί Τούχελ, σε όλες τις διοργανώσεις. Και συνολικά 10 γκολ παθητικό, τα πέντε από τη… Γουέστ Μπρομ, σε ένα από τα πιο «κουφά» ματς μιας σεζόν.

Γενικώς οι δύο άνδρες έχουν βρει ξανά τη χαρά της (εργασιακής) ζωής στο Λονδίνο. Και όπως συχνά συμβαίνει όταν εκπληρώνεται αυτή η συνθήκη, λάμπουν επαγγελματικά και ψυχικά. Για ακόμα μια φορά, η Τσέλσι βρίσκει το δρόμο προς έναν ευρωπαϊκό τελικό διώχνοντας προπονητή μεσούσης της σεζόν. Το έκανε το 1998 (Γκούλιτ / Βιάλι – Κύπελλο Κυπελλούχων), το 2008 (Μουρίνιο / Γκραντ – Champions League), το 2012 (Βίλας-Μπόας / Ντι Ματέο – Champions League) και το 2013 (Ντι Ματέο / Μπενίτεθ – Europa League). Μόνο που σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, μιλούσαμε για κόουτς που στην ουσία δεν πείραξαν παρά μόνο στο ψυχολογικό κομμάτι τις ομάδες που κληρονόμησαν. Εν προκειμένω, μιλάμε για ολική μετάλλαξη. Είναι εντυπωσιακό πώς και πόσο γρήγορα κατάφερε ο Τούχελ να κάνει αυτήν την Τσέλσι «δικιά του». Πώς να μην φανταστούμε ότι ακόμα καλύτερα έρχονται;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τόμας Τούχελ – Τιάγκο Σίλβα: Παρί Σεν Ζερμέν… πονάς;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.