Επικυρώθηκε ομόφωνα από την UEFA το πλάνο για την αναδόμηση του Champions League, το οποίο από το 2024 θα έχει τη συμμετοχή 36 ομάδων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας υπό την σκιά της ανακοίνωσης για δημιουργία του European Super League, που έχει προκαλέσει «σεισμό» στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. 

Όπως έγινε γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ψήφισε ομόφωνα την έγκριση του νέου πλάνου του Champions League, το οποίο θα ισχύσει από το 2024 και θα έχει 36 ομάδες.

Ανάμεσα στα μέλη που ψήφισαν υπέρ ήταν ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση της από τα άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Οι σύλλογοι θα έχουν μίμιμουμ 10 αγώνες, απέναντι σε ισάριθμες διαφορετικές ομάδες, διαφορετικής δυναμικότητας, κάτι που καθορίζεται από το ετήσιο ranking κάθε συλλόγου.

Μετά το τέλος αυτών των 10 αγωνιστικών, θα δημιουργείται μία γενική βαθμολογία, από όπου οι κορυφαίες ομάδες θα προκρίνονται στα νοκ-άουτ, ενώ οι υπόλοιπες θα παίζουν αγώνες πλέι-οφ για να περάσουν στην επόμενη φάση.