Δίκη των 28

Συνεχίστηκε την Τρίτη (1/9) στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των 28 προσώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι προαναφερθέντες κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση, με την ημέρα να περιλαμβάνει κατάθεση εγγράφων. Παράλληλα, ο Βασίλης Δημακόπουλος, δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, προέβη σε τοποθετήσεις για την υπόθεση. Αναφερόμενος στο αδίκημα της συμμορίας και...

Συνεχίστηκε την Τρίτη (1/9) στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των 28 προσώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι προαναφερθέντες κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση, με την ημέρα να περιλαμβάνει κατάθεση εγγράφων.

Παράλληλα, ο Βασίλης Δημακόπουλος, δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, προέβη σε τοποθετήσεις για την υπόθεση.

Αναφερόμενος στο αδίκημα της συμμορίας και όσα περιλαμβάνει η δικογραφία, είπε: «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το τι έγινε με τους αμαρτωλούς πίνακες διαιτησίας του 2012. Οι Σπάθας, Απάρκιολης και Γιάχος ήταν στους πίνακες από το 2009 μέχρι το 2017, ο Αμπάρκιολης έφυγε το 2015 μετά τον περιοριστικό όρο που του επιβλήθηκε. Και οι επόμενες ΚΕΔ, μετά το 2012, τους επέλεξαν όλους αυτούς ως κατάλληλους.

Στην ΚΕΔ του 2014-15 δεν υπάρχουν ούτε ο Δούρος, ούτε ο Μπριάκος. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς έφυγε ο Κουρίδης και τον Δεκέμβριο ο Σαρρής. Αυτή η φερόμενη συμμορία δεν υπάρχει, έχει αποδεκατιστεί».

Αναφορικά με την περιβόητη συνάντηση στο Χίλτον τον Δεκέμβριο του 2011, όταν αποφασίστηκε να φύγει ο Πιλάβιος και να αναλάβει ο Σαρρής, σημείωσε: «Η συνάντηση αυτή είχε αμιγώς κοινωνικό περιεχόμενο και συμμετείχε και ο Χρήστος Σάββας που ήταν αντίθετος με την υποψηφιότητα Σαρρή».

Αρχικά, ο Βασίλης Δημακόπουλος είχε υποβάλει ενστάσεις σχετικά με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών που κατέγραψε η ΕΥΠ, λέγοντας: «Δεν είναι ακριβής η αποτύπωση των συνομιλιών. Το περιεχόμενο είναι διαφορετικό. Δεν ξέρουμε ποιος έκανε την απομαγνητοφώνηση την πρώτη φορά, δεν έχει υπογραφή άλλωστε.

Ο Μαρινάκης είναι μέτοχος του Ολυμπιακού από το καλοκαίρι του 2010 και μετά. Συμμετείχε με ίδια κεφάλαια σε αύξηση 50.000.000 ευρώ, δεν ισχύει αυτό που αναφέρεται στο βούλευμα ότι μπήκε στο ποδόσφαιρο για να βγάλει λεφτά.

Δεν διέθετε σε χρόνο πριν το 2017 κάποιο ΜΜΕ. Είχε αποχωρήσει από τον ΣΚΑΪ το 2012 και απέκτησε τον ΔΟΛ τον Ιούλιο του 2017. Σε ό,τι αφορά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης το 2013, έχει αθωωθεί».

Παράλληλα, ο συνήγορος του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε λόγο για «εθισμό στις διαμαρτυρίες με οξείς χαρακτηρισμούς» από πλευράς του Γιάννη Αλαφούζου.

Αναφερόμενος, τέλος, στον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια που σύμφωνα με το κατηγορητήριο στήθηκε για να λήξει 3-0, ο Βασίλης Δημακόπουλος υποστήριξε πως «ο Γεωργέας σκόπιμα το έκανε για να στοχοποιήσει τον Ολυμπιακό, όσα είπε για συζητήσεις των παικτών της Βέροιας με του Ολυμπιακού είναι απόλυτα ψευδείς».

Τέλος, προσκόμισε φωτογραφίες πριν από τη σέντρα του β’ ημιχρόνου όπου, σύμφωνα με τον Βασίλη Δημακόπουλο, «φαίνονται οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να είναι μακριά οι μεν από τους δε».

Η Δίκη των 28 θα συνεχιστεί την Πέμπτη (3/9) με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE