ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Έλληνες του εξωτερικού: Παυλίδης on fire (vid)

Έλληνες του εξωτερικού: Αμφότεροι έφτασαν στο Τίλμπουργκ τον περασμένο Γενάρη, ως δανεικοί από Ολυμπιακό και Μπόχουμ αντίστοιχα.
Έλληνες του εξωτερικού: Παυλίδης on fire (vid)

Έλληνες του εξωτερικού: Αμφότεροι έφτασαν στο Τίλμπουργκ τον περασμένο Γενάρη, ως δανεικοί από Ολυμπιακό και Μπόχουμ αντίστοιχα.

Η Βίλεμ επιχείρησε να τους προλογίσει, φωτογραφίζοντας τους με τα χρώματα της νέας τους ομάδας σε βίντεο όπου έφτιαχναν  πίτα με γύρο και χωριάτικη σαλάτα!

Η προσαρμογή τους ήταν άμεση, η συνεργασία τους εξαιρετική, λες και έπαιζαν χρόνια μαζί και έτσι ταλαιπωρούν αρκετές άμυνες της κατηγορίας. Η Βίλεμ είχε… σκανάρει τον Βαγγέλη Παυλίδη, έστω και αν το scouting δεν αφορούσε αυτόν. Τον πήρε, λοιπόν, αμέσως, για δανεισμό μέχρι το τέλος της περυσινής σεζόν, «πακέτο» με τον σχεδόν συνομήλικο του Σουηδό, Αλεξάντερ Ίσακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η νέα ποδοσφαιρική… στέγη του Ρέτσου

Απέναντι στην Ντεν Χάαγκ, ο ταλαντούχος επιθετικός, ο οποίος πλέον είναι στις βασικές επιλογές του Τζον Φαν Σχιπ στην Εθνική μας ομάδα (έβαλε και γκολ με τη Βοσνία), έφτασε τα οκτώ τέρματα στο φετινό ολλανδικό πρωτάθλημα και είναι τρίτος στη λίστα με τους σκόρερ στο πρωτάθλημα. Πέτυχε το δεύτερο και το τρίτο τέρμα της ομάδας του, η οποία προηγήθηκε 3-1, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο, καθώς ισοφαρίστηκε στο τελικό 3-3.

Στο ματς αυτό, επέστρεψε ο Βρουσάι έπειτα από ένα μήνα απουσίας λόγω τραυματισμού. Ο 21χρονος άσος είχε χτυπήσει σε προπόνηση της στον αστράγαλο, μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα, χάνοντας έτσι τα τελευταία ματς της Εθνικής στα προκριματικά του Euro. Ωστόσο, είναι και πάλι εδώ και μάλιστα είχε και μια ασίστ.

Έλληνες του εξωτερικού: έλεγχος απόδοσης

Ο ΚΑΛΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ – ΝΕΦΤΣΙ

Ο πρώην μεσοεπιθετικός των ΑΕΚ και Άρη, από τον Ιανουάριο ζει μία νέα εμπειρία στο Αζερμπαϊτζάν, έχοντας πάντως συνεισφέρει αρκετά στη νέα του ομάδα, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να κερδίσει απολύτως την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Απέναντι στην Καμπάλα, πέρασε ως αλλαγή στο 72′ και πέτυχε το τελευταίο γκολ της ομάδας του για το 4-1. Έτσι, διατηρήθηκε στο -6 από την πρωτοπόρο Καραμπάκ, μετά από 12 αγωνιστικές.

Ο ΚΑΚΟΣ

ΧΟΣΕ ΧΟΛΕΜΠΑΣ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Και εκεί που περιμέναμε το πρώτο τρίποντο της σεζόν να διώξει την πίεση και να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών της Γουότφορντ, αντιμετωπίζοντας μια ομάδα στα… κυβικά της, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Οι Λονδρέζοι με τον Χοσέ Χολέμπας να αγωνίζεται σε όλο το παιχνίδι, γνώρισαν βαριά εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Μπέρνλι και παραμένουν μόνοι στην ουρά της Premier League.

ΚΑΙ Ο… ΑΣΗΜΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΟΓΚΟΝ

Η πολωνική ομάδα, αποτελεί τη φετινή έκπληξη και μετά από 16 αγωνιστικές δείχνει ότι πατάει γερά στα… πόδια της, καθώς είναι μόνη πρώτη. Στις τάξεις της, έχει και δύο ελληνόπουλα, που βοηθούν με τον δικό τους τρόπο, τον Μιχάλη Μανιά και τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο. Ο 26χρονος μπακ, που είναι η βασική επιλογή τα άκρα της άμυνας, αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι απέναντι στην Λέγκια Βαρσοβίας, όπου έληξε με μεγάλη νίκη (3-1). Από τον πάγκο ήρθε ο έτερος των δικών μας.

THAT’S MY BOY

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ – ΑΛΚΜΑΑΡ

Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη φορά που βρέθηκε στην ενδεκάδα, δείγμα του πόσο έχει προοδεύσει, καθώς μέχρι πρότινος έπαιρνε, κατά βάση, κάποια μισάωρα στα παιχνίδια. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός αποτέλεσε έναν εκ των βράχων της άμυνας στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Ουτρέχτης, της 6ης διαδοχικής σε όλες τις διοργανώσεις! Βεβαίως, το ίδιο ακάθεκτος είναι και ο Άγιαξ και έτσι το κυνήγι συνεχίζεται.

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΜΑΡΗΣ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Μετακόμισε Λισσαβόνα το καλοκαίρι του 2014 και λίγο πριν το φινάλε της περασμένης σεζόν έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2023. Ωστόσο, ο 30χρονος διεθνής μέσος φαίνεται μετράει λίγους μήνες ακόμα, καθώς είναι στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Το ότι αγωνίστηκε μόλις για 45 λεπτά στον εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου με την Βιζέλα, ομάδα γ’ κατηγορίας, δεν συνιστά πρόοδο.

ΓΙΑ ΔΕΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ – ΛΕΤΣΕ

Περιπετειώδης αποδείχτηκε η αναμέτρηση της Λέτσε και της Κάλιαρι. Το παιχνίδι αναβλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής λόγω έντονης βροχόπτωσης και τελικά διεξήχθη χθες με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2. Ο 28χρονος χαφ αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Λυκογιάννη, με τους γηπεδούχους να κάνουν την αντεπίθεση στο φινάλε και να βρίσκουν δύο γκολ μετά το 80′, για να πάρουν έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνουν για την παραμονή (είναι πλέον στο +2 από την γραμμή του υποβιβασμού).

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ – ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ

Κάτι συμβαίνει τελευταία στην Αλάνιασπορ. Έφτασε στη διακοπή «τρέχοντας» αρνητικό σερί τριών αγωνιστικών (έχοντας πετύχει μόνο ένα γκολ σε αυτό το διάστημα) και με μόλις μια νίκη στις επτά τελευταίες, ενώ ούτε η διακοπή φαίνεται να την ξύπνησε, καθώς ήρθε η εντός έδρας ήττα από τη μικρομεσαία Γκεζτέπε. Σε ρηχά νερά και ο 26χρονος άσος, που δεν βρήκε λύση απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα. Είχαν προηγηθεί δύο γεμάτα παιχνίδια με την Εθνική ομάδα, καθώς αγωνίστηκε για 80 λεπτά με την Αρμενία και σε όλο το 90λεπτο με την Φινλανδία. Βάσει αριθμών, το αρχικό εξαιρετικό μομέντουμ της ομάδας μάλλον έχει χαθεί. Ωστόσο, ας μην παραμελούμε το γεγονός πως μιλάμε για ένα «κλειστό» πρωτάθλημα, καθώς η τουρκική ομάδα δεν έχει νίκη τις 4 τελευταίες αγωνιστικές και βρίσκεται στην 7η θέση σε απόσταση μόλις 5 βαθμών από την κορυφή.

Έλληνες του εξωτερικού

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έλληνες του εξωτερικού: Παυλίδης on fire (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.