Σε αλλαγή προπονητή προχώρησε ο Απόλλων Λεμεσού. Ο Γιάννης Πετράκης αποτελεί παρελθόν και επίσημα, παρόλο που υπήρχε συμβόλαιο με την κυπριακή ομάδα και για την επόμενη σεζόν.

Από τη στιγμή που ο Απόλλων Λεμεσού έχασε το πρωτάθλημα, ο Πετράκης θα απολυόταν, όπως είχαμε ενημερώσει. Αυτό τελικά επιβεβαιώθηκε.

Η ανακοίνωση: «Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ, ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ.Γιάννη Πετράκη, καθώς επίσης και με τους Γιάννη Κατσούλη, Λάζαρο Βαρδάκη και Παναγιώτη Τοπαλίδη.

O Ελλαδίτης τεχνικός καθοδήγησε τον Απόλλωνα σε 28 παιχνίδια, έχοντας ως απολογισμό 15 νίκες, 9 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Ο Γιάννης Πετράκης εργάστηκε με αφοσίωση και μεθοδικότητα για την εκπλήρωση των στόχων μας, ενώ το ήθος και η εντιμότητα του ήταν κύρια χαρακτηριστικά του.

Ευχόμαστε σε όλους κάθε επιτυχία τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στην ομάδα μας».

Εκτός από τον Κρητικό τεχνικό, μαντήλι κούνησε ένας ακόμη Έλληνας. Ο λόγος για τον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος αποχωρεί μαζί με τους Τσάρλισον Μπένσοπ και Φλορεντίν Ματέι:

«Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Γιάννη Γιαννιώτα, Τσάρλισον Μπένσοπ και Φλορεντίν Ματέι.

Ο Γιάννης Γιαννιώτας εντάχθηκε στον Απόλλωνα το καλοκαίρι του 2019 κι αγωνίστηκε με τη κυανόλευκη φανέλα 57 φορές. Πέτυχε οκτώ τέρματα εκ των οποίων τα έξι στο πρωτάθλημα και τα άλλα δύο στην Ευρώπη.

Τον Ιανουάριο του 2020 ο Απόλλωνας ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσάρλισον Μπένσοπ. Ο επιθετικός από το Κουρασάο σε 43 συμμετοχές πέτυχε 12 γκολ. Αγωνίστηκε 35 φορές στον θεσμό του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 10 γκολ, μέτρησε πέντε συμμετοχές στο κύπελλο σκοράροντας δύο φορές ενώ σημείωσε και τρεις συμμετοχές στο UEFA Europa League.

Τέλος, ο Φλορεντίν Ματέι, αποκτήθηκε κατά την ίδια μεταγραφική περίοδο και σε διάστημα ενάμιση έτους αγωνίστηκε 41 φορές και σημείωσε 10 τέρματα. Οι 36 συμμετοχές ήταν για τον θεσμό του πρωταθλήματος όπου σκόραρε 9 τέρματα, συμπλήρωσε τρεις συμμετοχές για τον θεσμό του κυπέλλου όπου σκόραρε ένα γκολ ενώ αγωνίστηκε δύο φορές στο UEFA Europa League.

Η οικογένεια του Απόλλωνα Λεμεσού ευχαριστεί τους ποδοσφαιριστές για την προσφορά τους στην ομάδα μας και τους εύχεται ότι καλύτερο τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία».