Ευαγγέλου: Νέα χρονιά, νέα ο ξεκίνημα

Στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη Σερίφ Τιρασπόλ ο Στέφανος Ευαγγέλου ήταν από τους διακριθέντες.

Το ξεκίνημά του στη Σερίφ Τιρασπόλ δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Ωστόσο, στο πρώτο ματς του 2022 ο Στέφανος Ευαγγέλου φώναξε παρών.

Στη Μολδαβία αγωνιστική δράση δεν υπάρχει από τα μέσα Δεκεμβρίου. Τελευταίο ματς που έδωσε η Σερίφ ήταν στις 11 του μήνα με αντίπαλο τη Ζίμπρου. Έκτοτε υπήρξε η χειμερινή διακοπή. Ήρθε η μεταγραφική περίοδος και υπήρξαν προσθαφαιρέσεις.  Κολοβός και Κοστάνζα μέσα σε αυτούς που έφυγαν.

Το παρθενικό ματς για το 2022 ήταν αυτό με την Μπράγκα για το Europa League. Εκεί οι Μολδαβοί εντυπωσίασαν ξανά. Νίκησαν με 2-0 και ο Ευαγγέλου όχι μόνο ξεκίνησε βασικός, αλλά ήταν και από τους καλύτερους παίκτες.

Έως τώρα είχε παίξει σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος, αλλά βασικός ήταν μόνο στο ντεμπούτο του με τη Ζίμπρου. Ωστόσο, κόντρα στους Πορτογάλους ο Γιούρι Βέρνιντουμπ παρέταξε την ομάδα του με τριάδα στην άμυνα. Τη φετινή σεζόν κάτι αντίστοιχο δεν είχε πράξει ξανά με εξαίρεση το πρώτο ματς, τον τελικό του Σούπερ Καπ Μολδαβίας.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε χώρος, ο Ευαγγέλου μπήκε στην ενδεκάδα και έδειξε πως μπορεί να παραμείνει σε αυτή. Παρεμπιπτόντως, η ιστοσελίδα Sofa Score που ασχολείται με στατιστικά και βαθμολογίες παικτών, έκανε τη δική της ενδεκάδα της αγωνιστικής για τα ματς του Europa League. Σε αυτή συμπεριέλαβε τόσο τον πρώην αμυντικό των ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιωνίου όσο και δύο ακόμη συμπαίκτες του. Ο ένας ήταν ο επίσης συμπατριώτης μας Γιώργος Αθανασιάδης και ο δεύτερος ο Στιέπαν Ράντζελιτς.