Ο Φάνης Γκέκας στην Ακίσασπορ

Στην Ακίσασπορ πήγε ο Φάνης Γκέκας και αναλαμβάνει πόστο τεχνικού διευθυντή.

Νέο βήμα στην καριέρα του έκανε ο Φάνης Γκέκας. Μετά το εγχείρημα ως προπονητής στον Παναιγιάλειο, αποφάσισε να αλλάξει ρότα.

Ο 42χρονος επιστρέφει στην Τουρκία, μία χώρα που γνωρίζει αρκετά καλά, για να αναλάβει τεχνικός διευθυντής. Ο Γκέκας έπαιξε στο παρελθόν σε Ακίσασπορ, Κόνιασπορ, Εσκίσεχιρσπορ και Σίβασπορ. Η πρώτη του δίνει την ευκαιρία να φορέσει τώρα το κοστούμι του τεχνικού διευθυντή.

Με τη φανέλα της σε δύο διαφορετικές περιόδους ο Φάνης Γκέκας είχε συνολικά 42 αγώνες με 25 γκολ και τρεις ασίστ. Τότε η Ακίσασπορ αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μαζί της μεγαλουργούσε.

Πλέον τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η Ακίσασπορ τη νέα σεζόν θα παίζει στην τρίτη κατηγορία. Πέρυσι υποβιβάστηκε λόγω κακής διαχείρισης και ο στόχος του Λαρισαίου είναι να την επαναφέρει στην πρώτη κατηγορία. Προ τετραετίας η τουρκική ομάδα αγωνιζόταν στο Conference League.

Η συμφωνία των δύο πλευρών γνωστοποιήθηκε τη Δευτέρα (27/6). Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο πώς θα τα πάει ο Γκέκας και στο εάν ανοίγει έτσι μία πόρτα για Έλληνες ποδοσφαιριστές σε μία αγορά που ούτως ή άλλως κοιτάει προς τα μέρη μας.