ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Λημνιός: Ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η πραγματικότητα

Ο Δημήτρης Λημνιός συνδέεται για ένα ακόμη καλοκαίρι για ελληνικές ομάδες, αλλά δεν βλέπει ως πιθανή την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη. Το παλεύει η Τβέντε για να τον κρατήσει.
Λημνιός: Ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η πραγματικότητα

Από τη στιγμή που άνοιξε τα φτερά του για το εξωτερικό ο Δημήτρης Λημνιός, έχει αποφασίσει να μην κοιτάξει πίσω. Έστω και εάν η επιλογή της Κολωνίας προς το παρόν δεν του έχει βγει.

Πέρυσι αγωνίστηκε σε 13 ματς με τη γερμανική ομάδα. Από κάποια φάση και μετά ο χρόνος συμμετοχής του ήταν αισθητά μειωμένος. Δεν ευνόησαν και οι συνθήκες. Στο κλαμπ υπήρξαν αλλαγές. Πρόσωπα που έπαιρναν αποφάσεις, έφυγαν και τα δεδομένα για κάποιους άλλαξαν.

Το καλοκαίρι βρέθηκε η Τβέντε. Τον είχε παρακολουθήσει αρκετά, τον πίστεψε, τον πήρε. Μπήκε και μία οψιόν αγοράς, αλλά από νωρίς είχε ξεκαθαριστεί πως δεν θα ενεργοποιηθεί.

Στην Ολλανδία ο Λημνιός αναγεννήθηκε. Έκανε την καλύτερή σεζόν της καριέρας του. Σε 33 ματς πρωταθλήματος είχε οκτώ γκολ και δύο ασίστ. Κάπως έτσι οι μετοχές του ανέβηκαν ξανά και η συζήτηση γύρω από το πρόσωπό του εντάθηκε.

Σενάρια για επιστροφή του στην Ελλάδα υπήρχαν και πέρυσι, υπάρχουν και φέτος. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ήταν οι δύο ομάδες που σε επίπεδο φιλολογίας συνδέθηκαν/συνδέονται μαζί του. Το συμβόλαιο που παίρνει, θα μπορούσαν να το καλύψουν (λίγο κάτω από ένα 1.000.000 μαζί με τα μπόνους). Τις απαιτήσεις της Κολονίας όχι τόσο εύκολα. Αλλά και πάλι, το θέμα είναι και η επιθυμία του ποδοσφαιριστή.

Εκείνος ιδανικά θα ήθελε να παραμείνει στην Τβέντε. Μετά από τέτοια σεζόν στην Eredivisie, γιατί να ψαχτεί αλλού; Ειδικά όταν εκεί τον πιστεύουν τόσο και προσπαθούν να τον κρατήσουν. Οι επαφές της Τβέντε με την Κολωνία συνεχίζονται. Προς το παρόν το όλο θέμα «κολλάει» στα χρήματα του ποδοσφαιριστή.

Φέτος η ολλανδική ομάδα κάλυψε μέρος του συμβολαίου του. Είχε ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να δώσει το 100%. Η Κολωνία δεν είναι τόσο θετική στο να δεχτεί ξανά μία τέτοια συμφωνία. Γίνεται μία προσπάθεια ώστε να πληρώσει η Τβέντε όσο μεγαλύτερο ποσοστό μπορεί. Εκεί έχουν φτάσει προς το παρόν οι συζητήσεις.

Εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή, ο παίκτης θα παραμείνει στην Ολλανδία. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναζητήσει αλλού την τύχη του. Δεν φαντάζει εφικτό να μείνει στην Κολωνία, γιατί ο προπονητής εκεί αγωνίζεται κυρίως χωρίς winger. Όσες πιθανότητες, όμως, έχει να συνεχίσει στο γερμανικό κλαμπ, άλλες τόσες έχει και για να γυρίσει με τα τωρινά δεδομένα στην Ελλάδα. Και εάν ποτέ έπεφτε στο τραπέζι αυτή η προοπτική, ο ΠΑΟΚ θα είχε σαφές προβάδισμα.

Κλείνοντας, υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ η στάση της Κολωνίας είναι σαφής. Θα προτιμούσε να πάει ο Λημνιός σε ένα κλαμπ που θα πλήρωνε το 100% του συμβολαίου του και ένα μικρό αντίτιμο στην ίδια. Όσο αυτά δεν βρίσκονται, όμως, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

?>