ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σερίφ: Οι Έλληνες που φεύγουν και εκείνοι που τσεκάρονται

Η Σερίφ Τιρασπόλ δεν αποκλείεται να αποκτήσει Έλληνες και σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο.
Σερίφ: Οι Έλληνες που φεύγουν και εκείνοι που τσεκάρονται

Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μία στροφή προς την ελληνική αγορά η Σερίφ Τιρασπόλ. Πρώτα ο Δημήτρης Κολοβός και μετά οι Γιώργος Αθανασιάδης και Στέφανος Ευαγγέλου.

Ο πρώτος αποχώρησε από τον Ιανουάριο για την Τουρκία. Ο δεύτερος ήταν δανεικός και το καλοκαίρι επιστρέφει στην ΑΕΚ. Πολύ πιθανό να φύγει και ο τρίτος της παρέας.

Η πρόθεση της Σερίφ είναι να διατηρήσει στο δυναμικό της τον 24χρονο αμυντικό και αυτό έχει μεταφερθεί στον παίκτη. Ωστόσο, ο ίδιος θα ήθελε να δοκιμάσει μία νέα εμπειρία. Από τη μία ο χρόνος συμμετοχής του ήταν περιορισμένος (συνολικά 9 συμμετοχές) και από την άλλη η ζωή στο Τιρασπόλ έχει αρκετές δυσκολίες. Ένεκα της κατάστασης που επικρατεί εκεί. Προσεχώς θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον διεθνή με την Ελπίδων στόπερ.

Ακόμα και εάν κλειδώσει και η τρίτη ελληνική αποχώρηση, η Σερίφ ίσως έχει Έλληνες τη νέα σεζόν. Είναι, άλλωστε, τέτοια τα κονέ που έχουν δημιουργήσει διάφοροι Έλληνες agents με συγκεκριμένα πρόσωπα στους Μολδαβούς, που πολλά βιογραφικά από τα μέρη μας φτάνουν έως εκεί.

Ένα εξ αυτών ήταν του Βασίλη Ξενόπουλου. Έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» θέλουν να το διατηρήσουν στο δυναμικό τους. Ωστόσο, το πλάνο για εκείνον δεν είναι το καλύτερο δυνατό για την εξέλιξή του. Το όνομά του ήταν ένα από αυτά που έπεσαν στο τραπέζι, αλλά η επιθυμία της Σέριφ είναι να πάει σε πιο έτοιμη λύση στη μετά Αθανασιάδη εποχή.

Μία ελληνική περίπτωση που έχει κάνει γκελ -όχι η μοναδική- είναι ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Μόνο που για να προχωρήσει αυτή, θα πρέπει να συμβούν πολλά. Δεσμεύεται με συμβόλαιο, η Βέιλε θα τον δώσει μόνο αν ικανοποιηθεί οικονομικά, ενώ θα πρέπει και εκείνος να μη βρει τίποτα πιο ελκυστικό. Προς το παρόν απλώς αρέσει στους Μολδαβούς, τα άλλα φαντάζουν μακρινά.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σερίφ: Οι Έλληνες που φεύγουν και εκείνοι που τσεκάρονται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.