Τοπολιάτης: «Πρότυπό μου ο Ερνέστο Βαλβέρδε»


Δημήτρης Μαργωμένος

Τοπολιάτης: «Πρότυπό μου ο Ερνέστο Βαλβέρδε»


Στην Ινδία συνεχίζει πλέον την καριέρα του ο Νίκος Τοπολιάτης, έχοντας έναν νέο ρόλο για τον ίδιο.

Ο Νίκος Τοπολιάτης βρίσκεται από το καλοκαίρι στην ομάδα Πουνζάμπ και έχει τον ρόλο του γενικού διευθυντή της ομάδας. Έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «TOI», μιλώντας για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, αλλά και για τα 12 χρόνια που ήταν στον Ολυμπιακό:

Έχοντας δουλέψει σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ποια ήταν τα μεγαλύτερα προνόμια σας;
«Εργάστηκα στον Ολυμπιακό για περισσότερα από 12 χρόνια, μία μεγάλη επαγγελματική ομάδα, η οποία έχει κερδίσει 45 πρωταθλήματα και πολλά Κύπελλα και συμμετέχει σχεδόν κάθε χρόνο στο Champions League. Έχω περάσει από πολλές θέσεις της Ακαδημίας, βοηθώντας και συμβουλεύοντας στην εξέλιξη των παικτών, όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, την τεχνική και την προσωπική εξέλιξη του καθενός ξεχωριστά. Το πιο σημαντικό μου επίτευγμα, ήταν το πνεύμα της ομάδας και η σκληρή δουλειά μπορούν να βοηθήσουν στο να δημιουργηθεί μία ένδοξη και διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα».

Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά σας πρότυπα και οι μεγαλύτερες επιρροές στη μέχρι τώρα καριέρα σου;
«Στο ρόλο μου ως τεχνικός διευθυντής και προπονητής στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, ήμουν αρκετά τυχερός στο να γνωρίσω και να συνεργαστώ με πολλούς κορυφαίους Ευρωπαίους προπονητές οι οποίοι έχουν υπάρξει πρότυπα μου. Ένας από αυτούς ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ένας πρώην παίκτης και μάνατζερ, καθώς και ένας εξαιρετικός προπονητής. Το παιχνίδι του, η προπονητική του καριέρα και οι μέθοδοι του, έχουν επηρεάσει την καριέρα μου και με έχουν ενθαρρύνει για να ανακαλύψω νέους τρόπους και τακτικές, για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη μιας ομάδας».

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news