ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστολή σύσσωμου του ποδοσφαίρου στον πρωθυπουργό: «Χορηγήστε άμεσα έγκριση έναρξης των Super League 2 / Football League

Με κοινή τους θέση ΕΠΟ, Super League 1, Ένωση Super League 2 - Football League και ΠΣΑΠ ζητούν από τον Μητσοτάκη, τον Γεραπετρίτη, τον Κικίλια, τον Χαρδαλιά και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να επιστρέψουν το ξεκίνημα των δύο μικρότερων επαγγελματικών πρωταθλημάτων
Super League 2 / Football League

Με κοινή τους θέση ΕΠΟ, Super League 1, Ένωση Super League 2 – Football League και ΠΣΑΠ ζητούν από τον Μητσοτάκη, τον Γεραπετρίτη, τον Κικίλια, τον Χαρδαλιά και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να επιστρέψουν το ξεκίνημα των δύο μικρότερων επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Το τελευταίο τους χαρτί παίζουν Super League 2 και Football League στην προσπάθεια τους να εξαιρεθούν από τις απαγορεύσεις ελέω κορωνοϊού για να μπορέσουν να ξεκινήσουν.

Έτσι με κοινή επιστολή τους όλοι οι φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου ζητούν από τον πρωθυπουργό πρωτίστως, Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει την πολιτική απόφαση για να επιτραπεί η διεξαγωγή των δύο μικρότερων επαγγελματικών πρωταθλημάτων, τα οποία πλήττονται ανεπανόρθωτα από το λουκέτο.

Η κοινή θέση, πέραν του Μητσοτάκη, απευθύνεται και στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ενώ η επιστολή κοινοποιείται και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η επιστολή (αναφέρει ημερομηνία 13/11/2020 και η ΕΠΟ την έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Δευτέρας 16/11/2020…), που φέρει τις υπογραφές των Ευάγγελου Γραμμένου, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, Λεωνίδα Λεουτσάκο και Γεώργιο Μπαντή είναι η εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι, Είναι ήδη γνωστές οι σοβαρότατες και δυσμενέστατες επιπτώσεις της πανδημίας του COVID 19 -και- στη χώρα μας, στην κοινωνία, στην εργασία και στην οικονομία. Είναι επίσης, γνωστές οι επιπτώσεις όλων των ανωτέρω εξελίξεων και στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για την τιτάνια προσπάθεια της Πολιτείας αλλά και όλων των θεσμικών φορέων να αντιμετωπίσουν πολλαπλά και δυσεπίλυτα προβλήματα. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η έναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE.

Η ανωτέρω εξέλιξη απασχόλησε και απασχολεί όλους τους θεσμικούς ποδοσφαιρικούς φορείς και όπως είναι ευλόγως αντιληπτό, θέτει, με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, σε εμφανή κίνδυνο την επιβίωση των ΠΑΕ που μετέχουν στα ανωτέρω Πρωταθλήματα, των εργαζομένων τους και των οικογενειών τους αλλά και εκατοντάδων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών-μελών του ΠΣΑΠ και των οικογενειών τους. Με δεδομένη την ευαισθησία μας στην ανάγκη της προστασίας της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, έχει διαμορφωθεί και επικοινωνηθεί η με μέριμνα των ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2 διασφάλιση της τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ήδη τηρείται από τη SUPER LEAGUE.

Λαμβανομένης υπόψη της λειτουργίας όλων των πρωταθλημάτων της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, η άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE, τηρουμένων όλων των ανωτέρω αλλά και των υπαρχόντων συγκριτικών δεδομένων εξάπλωσης του ιού στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, έχουμε την κατά το δυνατόν ασφαλή άποψη ότι, όπως ήδη συμβαίνει με το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE, δεν θα αποτελέσει πρόσθετη επιβαρυντική περίσταση. Παρακαλούμε επίσης, να λάβετε σοβαρά υπόψη την ιδιαιτερότητα του επαγγελματικού ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος και τους ειδικούς ρυθμούς και περιορισμένους χρόνους με τους οποίους αυτό λειτουργεί. Η συγκυρία αυτή το διαφοροποιεί εκ των πραγμάτων από λοιπά επαγγελματικά περιβάλλοντα και θέτει περιορισμένες επιλογές χειρισμών.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, θεωρούμε αναγκαία την επανέναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE και παρακαλούμε να κατανοήσετε την ανωτέρω αναγκαιότητα και, δια των αρμοδίων οργάνων σας, χορηγήσετε άμεσα τη σχετική έγκριση».

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ