Επιβεβαίωση Sportime.gr: Αρνητική η γνώμη στον ισολογισμό της ΠΑΕ (pics)

Δύο φορές μεγαλύτερες οι ζημιές της περιόδου 2016-17 για τον Παναθηναϊκό, σε σχέση με τη σεζόν 2015-16.
Επιβεβαίωση Sportime.gr: Αρνητική η γνώμη στον ισολογισμό της ΠΑΕ (pics)

Η πληροφορία που έφερε πρώτο στο «φως» το Sportime.gr, αργά το βράδυ της Τετάρτης, επιβεβαιώνεται πλέον απτά.

Όπως προκύπτει συγκεκριμένα από τα επίσημα έγγραφα του συλλόγου, η εταιρεία Grant Thornton έχει δώσει αρνητική γνώμη στον ισολογισμό της ΠΑΕ, για τη σεζόν 2016-17. Μάλιστα, οι ζημιές του Παναθηναϊκού σε σχέση με το 2015-16 κρίνονται διπλάσιες!

Περιληπτικά, σχετικά με τον ισολογισμό του «τριφυλλιού», αναγράφονται τα εξής:

«Τα ανωτέρω γεγονότα (σ.σ. παρουσιάζονται αναλυτικά οι πολλές και μεγάλες ζημίες της Εταιρείας) υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιωδώς αβεβαιότητας ως προς τη δυνατότητα της Εταιρείας και του Ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ: Κατά τη γνώμη μας, εξαιτίας της σημαντικότητας του θέματος που μνημονεύεται στην παράγραφο «Βάση για Αρνητική Γνώμη», οι συνημμένες εταιρικές και ενοποιημένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις δεν παρουσιάζουν εύλογα την οικονομική θέση της Εταιρείας ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΣ και των θυγατρικών αυτής κατά την 30η Ιουνίου 2017, τη χρηματοοικονομική τους επίδοση και τις ταμειακές τους ροές για τη χρήση που έληξε την ημερομηνία αυτή, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, όπως αυτά έχουν υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Φυσικά, το γεγονός ότι ο ισολογισμός δεν εγκρίνεται, είναι ένα στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει, προσεχώς, την προσπάθεια της ΠΑΕ για εξασφάλιση άδειας συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.