Αδειοδοτήσεις: Η ΕΠΟ, ο Άρης και ο φάκελος που δεν έφτασε ποτέ!

Μετά από δίμηνη παράταση λόγω κορονοϊού, έφτασε η στιγμή των αδειοδοτήσεων των ομάδων της Super League 1 για την επόμενη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη (UEFA License). H αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάσει σε δύο… δόσεις. Σήμερα και αύριο. Οπότε πιθανότατα, το απόγευμα της Παρασκευής, η ΕΠΟ θα βγάλει και την επίσημη ανακοίνωση. Για τις ομάδες...

Μετά από δίμηνη παράταση λόγω κορονοϊού, έφτασε η στιγμή των αδειοδοτήσεων των ομάδων της Super League 1 για την επόμενη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη (UEFA License).

H αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάσει σε δύο… δόσεις. Σήμερα και αύριο. Οπότε πιθανότατα, το απόγευμα της Παρασκευής, η ΕΠΟ θα βγάλει και την επίσημη ανακοίνωση.

Για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν δεν ισχύει το -6.   Η Λίγκα εισηγήθηκε να μηδενιστεί η ποινή αφαίρεσης βαθμών για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ, αλλά η ΕΠΟ δεν της έκανε τη χάρη. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας έκανε… σκόντο μειώνοντας το -6 σε -3.

Ακόμα μια διαφοροποίηση ελέω κορονοϊού είναι ότι δεν είναι απαραίτητα για την αδειοδότηση τα εγγυημένα μελλοντικά έσοδα από χορηγίες και τηλεοπτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαλλάχθηκαν Γκαγκάτσης, Γκιρτζίκης και άλλοι 6 για τα τηλεοπτικά της ΕΠΟ

Αυτό σημαίνει, ότι οι ομάδες που δεν έχουν και την επόμενη σεζόν τηλεοπτική στέγη, δεν κινδυνεύουν.

Στα επί μέρους τώρα. Το «ψωμί» είναι στον Άρη. Οι κιτρινόμαυροι θεωρούν δεδομένη την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Με την ΕΠΟ έχουν παιχτεί αρκετά επεισόδια στο παρασκήνιο το τελευταίο διάστημα, και όσο κι αν διαβάζεται παράδοξο, οι Θεσσαλονικείς είναι… καβάλα στο άλογο! Άλλη ώρα αυτά όμως.

Οι περισσότερες ΠΑΕ δεν έχουν πρόβλημα. Κάποιες που δεν έχουν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, δεν παίρνουν ούτως ή άλλως άδεια για την Ευρώπη.

Τέλος, όσοι ισχυρίζονται ότι ο Πανιώνιος έστειλε άδειο φάκελο, διαψεύδονται. Οι Νεοσμυρνιώτες δεν έστειλαν καν φάκελο!