Αναδιάρθρωση: Η ΕΠΟ έχει αποφασίσει (και ψηφίσει)


Νίκος Μαρκάτος

Αναδιάρθρωση: Η ΕΠΟ έχει αποφασίσει (και ψηφίσει)


Ελλάδα είσαι, αλλά είπαμε. Μέχρι ένα σημείο. Η αναδιάρθρωση πέρασε από τη Βουλή. Ο υφυπουργός στην ομιλία του, άφησε… παράθυρο για δύο επιπλέον ομάδες στη Super League 2. Περισσότερο για να δώσει.. ελπίδες και να περιορίσει τις αντιδράσεις.

Εξ’ αρχής άλλωστε η τροπολογία ανέφερε ότι για τον αριθμό των ομάδων, αρμόδια είναι η ΕΠΟ. Και η ΕΠΟ έχει αποφασίσει. Από τον περασμένο Αύγουστο.

Όταν η Ε.Ε. στη τότε συνεδρίαση της, είχε ενεκρίνει την την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και τη δημιουργία της Super League 2 από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με συμμετοχή 12 ομάδων.

Η ανακοίνωση που είχε βγει στις 23/8, ανέφερε: «Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA / UEFA κ. Petr Fousek. Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.:
Να εγκριθεί η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και η δημιουργία της Super League 2 από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με συμμετοχή 12 ομάδων».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από περίπου ένα μήνα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφέρει το εξής: «Ενεκρίθη το πλάνο αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως είχε αποφασιστεί από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. στις 24 Αυγούστου 2018».

Σε απλά Ελληνικά, αποφάσισε ότι ισχύει ότι είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Αύγουστο. Χωρίς κανέναν αστερίσκο.

Η κοινή -που καμιά φορά δεν έχει καμία σχέση με την ποδοσφαιρική- λογική λέει , οτι η νεοσύστατη Super League 2 θα διεξαχθεί με 12 ομάδες.

Εφόσον, υπάρξει…. παρατυπία-παρανομία, αφού η προκήρυξη είναι σαφέστατη, αυτό θα επηρεάσει την σημερινή Football League και όχι τη Γ’ Εθνική.

Στο… 1% που «παίζει» να γίνουν 14 ομάδες (κρατάμε και μια πισινή, Ελλάδα γαρ), οι ομάδες που θα πάρουν τα δύο έξτρα εισιτήρια θα είναι ο 11ος και ο 12ος της Β’ Εθνικής.

Δεν ρισκάρουμε να αναφερθούμε σε ομάδες. Εσκεμμένα, αφού ο 11ος Ηρακλής, χρωστάει σε όποιον φόρεσε τα τρία τελευταία χρόνια… ποδοσφαιρικά παπούτσια. Κινδυνεύει με μείον… κάμποσους βαθμούς και ουδείς γνωρίζει που θα βρεθεί τελικά μετά από τυχόν αφαιρέσεις βαθμών στον βαθμολογικό πίνακα.

Το.. ρεζουμέ, επειδή γράφονται διάφορα, από την στιγμή που… κλείδωσε η αναδιάρθρωση είναι το εξής: Κατά 99% η Σούπερ Λιγκ 2 θα έχει 12 ομάδες. Στο 1% που γίνουν 14 , με τα κενά να καλύπτονται από συλλόγους της φετινής Football League.


Sportime Extras