Σύμφωνα με τον νομικό Νίκο Λαγαρία ο Βασίλης Σαράκης στέλνει την ΠΑΕ Άρης στη δευτεροβάθμια επιτροπή με άρθρο που δεν αναγνωρίζει η UEFA!

Σύμφωνα με τον έγκριτο νομικό Νίκο Λαγαρία ο Βασίλης Σαράκης στέλνει την ΠΑΕ Άρης στη δευτεροβάθμια επιτροπή με άρθρο που δεν αναγνωρίζει η UEFA!

Κάτι παραπάνω από διάτρητα και έωλα είναι όσα προσάπτει ο εισηγητής της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης στην ΠΑΕ Άρης για την περίπτωση Παλαθουέλος, την οποία στέλνει για εκδίκαση στη δευτεροβάθμια επιτροπή της Ομοσπονδίας! Αυτό ισχύει βάσει των όσων εξήγησε ο εξιδεικευμένος σε τέτοια θέματα νομικός Νίκος Λαγαρίας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Λαγαρίας εξήγησε πως η UEFA αναγνωρίζει για την περίπτωση της ΠΑΕ Άρης μόνο το άρθρο 50 το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα μεταφρασμένο με απόλυτη ακρίβεια από τα αγγλικά στα Ελληνικά. Κι αυτό προκειμένου να μην γίνει η παραμικρή παρερμηνεία.

Αντιθέτως ο Σαράκης που βασίστηκε στο άρθρο 45 το οποίο και δεν υφίσταται για την UEFA και κακομεταφρασμένο είναι! Μάλιστα το χαρακτήρισε «ελληνική πατέντα» το οποίο δεν μπορεί να σταθεί με τίποτα, εφόσον η υπόθεση κριθεί από το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

«Το άρθρο που είναι εφαρμοστέο, είναι το άρθρο 50, που η πλειοψηφία (οι 4 ψήφοι υπέρ των κίτρινων, εκ των οποίων οι 3 νομικοί) χορήγησε την άδεια στον Αρη και πολύ καλά έκανε. Κάκιστα, η μειοψηφία (ένας ορκωτός ελεγκτής και που συμφώνησε με την εισήγηση Σαράκη) πήγε με το άρθρο 45», είπε μεταξύ άλλων στον  Libero fm o κ. Λαγαρίας.

Για να εξηγήσει στη συνέχεια τον… περίεργο τρόπο που λειτουργεί η ΕΠΟ: «Δεν μου κάνει εντύπωση αυτό από την ΕΠΟ, γιατί είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Κάποιοι το κάνουν σκοπίμως για να βάζουν παραθυράκια»

Ενώ σε άλλη τοποθέτησή του χαρακτηρίζει το άρθρο με το οποίο πάνε να δικάσουν τον Άρη, κακοστημένη φάρσα: «Το άρθρο 50 είναι copy-paste. Άρα, αυτό που ισχύει ότι μέχρι την 31/12, ισχύει το ίδιο και στην UEFA. Είναι ακριβώς copy paste. Στο άρθρο 45, δεν λέει τίποτα από αυτό που λέει το Ελληνικό. Το άρθρο 45 του Ελληνικού κειμένου, είναι ελληνική πατέντα, κακοστημένη φάρσα. Δεν ισχυεί στην UEFA. Είναι υποχρεωμένοι να πάνε στο άρθρο 50, αν υπάρχει αμφιβολία, προς όφελος του Άρη».

Ενώ παράλληλα προέβλεψε, εφόσον η υπόθεση φτάσει στη δικαστική αίθουσα: «Δεν υπάρχει ούτε μισή πιθανότητα στις 100 να χάσει ο Άρης, αν ευπρεπώς πει κάποια πράγματα. Η υπόθεση θα φτάσει στο σώμα οικονομικών ελέγχων της UEFA. Είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Εκεί ξέρετε ποιον κανονισμό εφαρμόζουν; Το καταστατικό της UEFA, δηλαδή το άρθρο 50».

Παράλληλα ο κ. Νίκος Λαγαρίας «καυτηρίασε» το ασυμβίβαστο που έχει ο Σαράκης, ο οποίος ενώ είναι νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, κρίνει και τους φακέλους των ομάδων: «Κατά τη γνώμη μου είναι ασυμβίβαστο. Όσοι ασχολούνται με θέματα αδειοδότησης, θα πρέπει να περνάνε από πολλαπλούς ελέγχους ακεραιότητας».

Ακούστε τη συνολική τοποθέτηση που έκανε ο Νίκος Λαγαρίας για την ΠΑΕ Άρης