Νέα επίθεση στην ΕΠΟ εξαπέλυσε ο Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή την Ολιστική Μελέτη. Απείλησε με αλλαγές αν δεν εφαρμοστεί. Υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας ο Υφυπουργός Αθλητισμού!

Αυγενάκης και ΕΠΟ παραμένουν στα χαρακώματα. Νέα επίθεση στην Ομοσπονδία για Ολιστική Μελέτη και διαιτησία!

Νέα επίθεση στην ΕΠΟ εξαπέλυσε ο Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή την Ολιστική Μελέτη. Απείλησε με αλλαγές αν δεν εφαρμοστεί. Υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας ο Υφυπουργός Αθλητισμού!

Κριτική στην… λιγόψυχη, όπως την χαρακτήρισε, ΕΠΟ άσκησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την Ολιστική Μελέτη.

«Λιγοψυχούν και προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους. Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική Πολιτεία θέλει, ζητά και θα το κάνει με εντονότερο τρόπο όσο περνάει ο καιρός, να εφαρμοστεί η Ολιστική Μελέτη. Αν κάποιοι επικαλούνται αυτοδιοίκητα, πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι αυτόνομο κράτος ή κρατίδιο μέσα στο ελληνικό κράτος η ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα που συζητάμε, είναι 5 ή έξι μήνες που ξεφεύγει ή νομίζει πώς ξεφεύγει η νυν διοίκηση».

Ο Υφυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απείλησε και με διοικητικές αλλαγές αν συνεχιστεί η κατάσταση: «Μπορεί να υπάρχει και αυτό εφόσον η συγκεκριμένη διοίκηση αδυνατεί να εφαρμόσει ή κωφεύει ή προσπαθεί με τεχνάσματα ή ανακοινώσεις που είναι κάτω του μηδενός».

Παράλληλα έκανε λόγο για… ενόχληση της UEFA για την καθυστέρηση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να «κλείσει τη στρόφιγγα χρηματοδότησης εδώ κι αρκετούς μήνες», ενώ όπως τόνισε: «Έχουμε πληροφορία ότι έφτασε προσφάτως πολύ σκληρή επιστολή από την UEFA με διάφορες επισημάνσεις τα οποία θα έρθουν στη δημοσιότητα εν ευθέτω χρόνο».

 

Διαφωνία για το όριο 1.000 ατόμων και κόντρα με την ΕΠΟ και για την διαιτησία!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε την διαφωνία του με το ανώτατο όριο των 100 φιλάθλων στα ματς, ενώ σχολίασε και τη διαιτησία.
«Προσωπικά, το μέχρι 1.000 άτομα το θεώρησα και το είπα δημόσια πως ήταν λάθος ως μέτρο, διότι θα μπορούσε να πάει σε πρώτη φάση στους έχοντες διαρκείας. Που για να έχεις διαρκείας, μία προϋπόθεση είναι να είσαι εμβολιασμένος, άρα αυτομάτως θα ελέγχεις απολύτως την είσοδο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη διαιτησία, ουσιαστικά χωρίς να το αναφέρει, τάχθηκε ξανά υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας, χρεώνοντας και πάλι την ΕΠΟ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναφέροντας οτι: «η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί. Η απόφαση να εξαρτάται η διαιτησία από την ΕΠΟ ή τις ΕΠΣ ήταν λάθος πέρα για πέρα. Γι’ αυτό και μέσα σε αυτά που αναφέρει η Ολιστική Μελέτη που κι εμείς έχουμε ως στόχο είναι να υπάρξει μία ανεξάρτητη πορεία της διαιτησίας. Δεν μπορεί να αποφασίζει η όποια διοίκηση της ΕΠΣ για τα ερασιτεχνικά ή ΕΠΟ για το ανώτερο επίπεδο ποιοι θα είναι οι διαιτητές που θα συμμετέχουν στην κατηγορία».

Aναμένεται η απάντηση της ΕΠΟ…