Δελτία ΠΑΟΚ: Κίνδυνος τιμωρίας και των διαιτητών

Η υπόθεση με τα ληγμένα δελτία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό να φέρει ποινές και στους διαιτητές των αγώνων του «δικεφάλου». Βάσει του κανονισμού αγώνων ποδοσφαίρου οι διαιτητές του αγώνα κινδυνεύουν με τρίμηνο αποκλεισμό από τους αγώνες. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την παράγραφο 3γ στο άρθρο 18 του ΚΑΠ που αναφέρεται στα δελτία των...

Η υπόθεση με τα ληγμένα δελτία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό να φέρει ποινές και στους διαιτητές των αγώνων του «δικεφάλου».

Βάσει του κανονισμού αγώνων ποδοσφαίρου οι διαιτητές του αγώνα κινδυνεύουν με τρίμηνο αποκλεισμό από τους αγώνες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την παράγραφο 3γ στο άρθρο 18 του ΚΑΠ που αναφέρεται στα δελτία των ποδοσφαιριστών «Σε περιπτώσεις παράβασης των ως άνω ο διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες».

Αυτό ισχύει αποκλειστικά για τον πρώτο διαιτητή του αγώνα ενώ σε περίπτωση που αυτός είναι ξένος τότε η ευθύνη μεταφέρεται στον τέταρτο διαιτητή.

Βέβαια τα παραπάνω προϋποθέτουν να κατατεθεί ένσταση, κάτι που έχει δικαίωμα -στη συγκεκριμένη περίπτωση- να κάνει η ΑΕΚ ως και τρεις ημέρες μετά από τον αγώνα.

Με δεδομένο πως τα δελτία έληξαν στις 30 Ιουνίου το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ έχει να κάνει με τα ματς που έδωσε μέσα στον Ιούλιο.

Και συγκεκριμένα με την ΑΕΚ στην Τούμπα (4ος διαιτητής ο Καραντώνης), με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (διαιτητής ο Κουμπαράκης), με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (4ος ο Τάσσης), και  με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά (διαιτητής ο Μανούχος).

Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι με την ΑΕΚ ο τέταρτος διαιτητής Διαμαντόπουλος εντόπισε και ενημέρωσε για το πρόβλημα με τα δελτία του ΠΑΟΚ, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος για την τιμωρία του.