Διαιτησία: Παράπονα για τη φάση του Πασχαλάκη και για εκείνη στο χέρι του Κρέσπο από πλευράς Αρκάδων. Τι αναφέρει ο κανονισμός και για τις δύο περιπτώσεις.

Διαιτησία: Παράπονα για τη φάση του Πασχαλάκη και για εκείνη με το χέρι του Κρέσπο από πλευράς Αρκάδων. Τι αναφέρει ο κανονισμός και για τις δύο περιπτώσεις.

Διαιτησία: Παράπονα για τη φάση του Πασχαλάκη και για εκείνη με το χέρι του Κρέσπο από πλευράς Αρκάδων. Τι αναφέρει ο κανονισμός και για τις δύο περιπτώσεις.

Διαιτησία: Aρκετή γκρίνια για τις διαιτητικές αποφάσεις στο Αστέρας ΤρίποληςΠΑΟΚ. Οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν τόσο στον διαιτητή Καραντώνη, όσο και στον 4ο Γκάμαρη για δύο φάσεις. Στη μια τα παράπονα ήταν δικαιολογημένα, στην άλλη όμως όχι.

Η πρώτη χρονικά για την οποία ξεσηκώθηκαν οι γηπεδούχοι ήταν για τη φάση που η μπάλα γυρνάει στον Πασχαλάκη, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ σε πρώτο χρόνο κάνει… τσαφ και εν συνεχεία παίζει τη μπάλα με τα χέρια σώζοντας την εστία του.

Οι «κυανοκίτρινοι» ζήτησαν έμεσο επειδή έπιασε τη μπάλα με τα χέρια από εκ προθεσης γύρισμα συμπαίκτη του, αλλά δεν είχαν δίκιο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, όταν η μπάλα λακτίζεται από συμπαίκτη προς τον τερματοφύλακα, ο οποίος ανεπιτυχώς (με λανθασμένο τρόπο) κάνει προσπάθεια να την παίξει με τα πόδια, έχει δικαίωμα στη συνέχεια να παίζει τη μπάλα με τα χέρια.

Στην επόμενη περίπτωση όμως οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν. Στο 28′ η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Κρέσπο. Το χέρι του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ κάνει κίνηση προς τη μπάλα, οπότε και υπάρχει παράβαση.

O Καραντώνης δεν το έδωσε, αλλά και ο Μανούχος στο VAR θα’ πρεπε να τον είχε στείλει χωρίς πολλά – πολλά στο μόνιτορ για on field review.

Ο κανόνας 12, παρ. 1 αναφέρει:

Πρόκειται για παράπτωμα εάν ο ποδοσφαιριστής:

αγγίξει με πρόθεση την μπάλα με το χέρι/τον βραχίονα, συμπεριλαμβανομένης της κίνησης του χεριού/βραχίονα προς τηνμπάλα.
Στις περιπτώσεις που υπάρχει κίνηση του χεριού προς τη μπάλα, δεν εξετάζεται το κριτήριο της φυσικής θέσης και της απόστασης.

Να σημειωθεί οτι ο Καραντώνης έγινε αποδέκτης παραπόνων και εντός των αποδυτηρίων, αλλά σε πολύ light μορφή.