Ολυμπιακός - Ατρόμητος: Επηρεασμένος ο Στάθης Γκορτσίλας από τον θάνατο του πατέρα του. Δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι στη φάση του Βαλμπουενά. Η θέση του παρατηρητή και τα παράπονα των γηπεδούχων.

Καλός ο Γκορτσίλας στο Φάληρο, μαζί του στη φάση που ο Βαλμπουενά ζήτησε πέναλτι, ο Τεροβίτσας.

Ολυμπιακός Ατρόμητος: Επηρεασμένος ο Στάθης Γκορτσίλας από τον θάνατο του πατέρα του. Δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι στη φάση του Βαλμπουενά. Η θέση του παρατηρητή και τα παράπονα των γηπεδούχων.

O Στάθης Γκορτσίλας την ημέρα που έμαθε οτι θα σφυρίξει το Ολυμπιακός – Ατρόμητος, έχασε τον πατέρα του. Χτυπημένος και ταλαιπωρημένος τα τελευταία χρόνια από την επάρατη νόσο. Παρά ταύτα, ο Μακεδόνας ρέφερι δεν έβαλε κώλυμα και σφύριξε κανονικά το παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης».

Η φάση που χρίζει ανάλυσης, είναι εκείνη του 3ου λεπτού, όταν ο Βαλμπουενά ζήτησε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου. Ο αμυντικός του Ατρομήτου δεν έχει κανένα λόγο να βάλει το χέρι του στον ώμο του Γάλλου, ωστόσο πρόκειται για στιγμιαία επαφή που δεν έχει κράτημα. Σωστά ο Γκορτσίλας δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών.

Τον δικαίωσε για την απόφαση του, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα το e-Sportime και ο παρατηρητής του, Τεροβίτσας, ο οποίος στάθηκε περισσότερο στο μαρκάρισμα του Μπα στον Βασιλαντωνόπουλο στις καθυστερήσεις. Ο ρέφερι έδειξε σωστά κίτρινη κάρτα. Δεν προκύπτει βαναυσότητα, ούτε μαρκάρισμα που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του μπακ των Περιστεριωτών.

Ήταν εμφανές πάντως, οτι ο Γκορτσίλας ήταν επηρεασμενος από τον θάνατο του πατέρα του, αλλά δεν τα πήγε άσχημα στο Φάληρο. Τον βοήθησε αρκετά και η υπόλοιπη διαιτητική ομάδα για να «βγει» χωρίς πρόβλημα το ματς.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, υπήρχαν κάποιες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων, κυρίως όμως για τις καθυστερήσεις που έκαναν οι φιλοξενούμενοι. Γι’ αυτό άλλωστε και τα 10 λεπτά επιπλέον που παίχθηκαν στο παιχνίδι.