×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Γραμμένος: «Χρειαζόμαστε εξωστρέφεια, ενότητα διαφάνεια»


Sportime Team

Γραμμένος: «Χρειαζόμαστε εξωστρέφεια, ενότητα διαφάνεια»


Μετά τα… γκάζια του εκπροσώπου της FIFA, ήρθε και η ομιλία του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, στην Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας. Στην ομιλία του έκανε τον απολογισμό της διοίκησης, αλλά αναφέρθηκε στην παρουσία της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στα διοικητικά και προσπάθησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας πως η βοήθεια που υπάρχει από την FIFA, είναι σημαντική.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας από τις ομάδες και τις ενώσεις, ώστε να ηρεμήσουν γενικότερα τα πνεύματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να σταματήσει αυτό να διασύρεται στο εξωτερικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γραμμένος:

Για την FIFA και τα στημένα: «Θέλω να αναφερθώ σε αυτά που μπορέσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχουμε. Δράττομαι της ευκαιρίας, με αφορμή την παρουσία των διεθνών ομοσπονδιών, να αναφερθώ στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της ΕΠΟ. Ζητάμε τη στήριξη τους και παραδέχομαι πως μας την παρέχουν. Στο χέρι μας είναι να την αξιοποιήσουμε και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Ένα ζήτημα που μας απασχολεί είναι αυτό των προσυνεννοημένων αγώνων. Με τη συμμετοχή της ΕΠΟ, της FIFA, της UEFA και του υφυπουργού αθλητισμού, έχουμε ξεκινήσει να αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα. Δεν υπάρχει θεσμικό νομικό πλαίσιο, που να οδηγεί το δικαστικό όργανο σε μια ασφαλή δικανική κρίση, που θα επιβάλλει ποινές η θα απαλλάσσει χωρίς αμφιβολίες. Χρειάζεται τεχνογνωσία και τέτοια αποκτούμε το τελευταίο διάστημα με την πολύτιμη βοήθεια των υπολοίπων φορέων. Θα καταφέρουμε όμως να δώσουμε τη λύση».

Για την ομοσπονδία και το VAR: «Στο ζήτημα της αναδιοργάνωσης της ομοσπονδίας, επιδιώκουμε την ανανέωση ενός πεπαλαιωμένου συστήματος μηχανογράφησης, που θέτει σε κίνδυνο τα δεδομένα όλων των ομοσπονδιών. Θέλουμε να ενσωματώσουμε νέες τεχνολογίες, ώστε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη χρήση της πληροφορίας. Πρέπει η ομοσπονδία να οργανωθεί και να οχυρωθεί και να δώσει με τη σειρά της τα φώτα της στα μέλη της. Αποφασίσαμε εξάλλου να εισάγουμε το VAR στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο διεθνής διαγωνισμός δημοσιοποιήθηκε χθες το απόγευμα κι αυτό είναι μια ευχάριστη εξέλιξη. Είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση και μια κληρονομιά αξιοπιστίας στο ποδόσφαιρο μας. Αυτό βλέπουμε και στους αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου, λόγου έχουν αποφευχθεί πολλά διαιτητικά λάθη και απονέμεται δικαιοσύνη στο γήπεδο.

Για τους διαιτητές: «Με την ανταπόκριση των συλλόγων της Superleague, προκαταβάλλονται τα χρήματα των διαιτητών και λύνονται γραφειοκρατικά ζητήματα με μια τροπολογία, ώστε να μπορούμε κι εμείς με τη σειρά μας να κάνουμε το αυτονόητο, δηλαδή να αποδίδουμε αυτά τα χρήματα στους διαιτητές. Τους ζητάμε συγγνώμη, έστω κι αν δεν υποπέσαμε σε κάποιο πταίσμα, ωστόσο τελικά τους δίνουμε τα χρήματα που δικαιούνται. Ακόμα, διοργανώσαμε 30 σχολές προπονητών την περασμένη χρόνια, ώστε άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο, να βρουν το δρόμο τους».

Για την είσοδο του ποδοσφαίρου στα σχολεία: «Το προσωπικό της ΕΠΟ μπαίνει στα σχολεία μια στους χώρους άθλησης μικρής ηλικίας παιδιών, με τα στατιστικά να κάνουν λόγο για συμμετοχή 4.000 παιδιών στο ποδόσφαιρο. Διοργανώσαμε και ένα φεστιβάλ γυναικείου ποδοσφαίρου, θέλουμε τις γυναίκες στο άθλημα, ώστε να φτάσουμε στα επίπεδα προηγμένων χωρών σε αυτόν τον τομέα. Το πρόγραμμα “Μπάλα παντού” ξεκινάει να υλοποιείται, πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πλάνο του ελληνικού ποδοσφαίρου, που οργανώνεται από την ομοσπονδία. Καλύπτει τις ανάγκες που έχουμε ως χώρα, με βάση τις πολύτιμες υποδείξεις της UEFA.

Για την Football League: «Μια επισήμανση για τη Football League. Ως οφείλαμε, παρείχαμε οικονομική υποστήριξη, ώστε να καλύψει τα έξοδα της, ενώ αναλάβαμε τα έξοδα διαιτησίας. Η κατηγορία πρέπει να εξορθολογιστεί, ώστε να αντιμετωπίζει τα ζητήματα της, ωστόσο εμείς θα είμαστε εδώ σε κάθε περίπτωση για να την στηρίζουμε. Στο Κύπελλο φέτος είπαμε να καινοτομήσουμε και να βάλουμε και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στον θεσμό»

Για την οικονομική πολιτική της ΕΠΟ: «Γίνεται μείωση του χρέους κατά 3.300.000 ευρώ, όχι αναίμακτα. Είναι το αυτονόητο και πρέπει να γίνει. Η ΕΠΟ πρέπει να έχει μηδενική καθαρή θέση κι αυτόν τον στόχο θα τον πετύχουμε βήμα – βήμα. Προφανώς υπάρχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τις Ενώσεις, όμως τις αντιμετωπίζουμε όλες με τα ίδια κριτήρια, ανεξαρτήτως μεγέθους. Δόθηκαν σε όλες τις ενώσεις τα ίδια χρήματα. Η διαφάνεια για μας αποτελεί προϋπόθεση για χρήστη διοίκηση και παρέχεται σε όλους η δυνατότητα να μας ελέγξουν. Οι Ενώσεις πρέπει να γίνουν πιο εξωστρεφείς, να αγκαλιάσουμε την ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχουν στεγανά στο ποδόσφαιρο, αυτό πρέπει να γίνε κατανοητό. Ολοι μαζί μέσα από κοινή προσπάθεια να βελτιώσουμε συνθήκες. Κάνοντας από κοινού βήματα, μπορούμε να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο. Εξωστρέφεια, ενότητα και διαφάνεια πρέπει να αποτελούν τις κατευθύνσεις και στους στόχους μας».

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Sportime Extras