Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα είναι και την επόμενη σεζόν ο αρχιδιαιτητής στην ΚΕΔ. Το πλάνο για την επαγγελματική διαιτησία!

Έναν ακόμα χρόνο στην ΚΕΔ - Το πλάνο και τα «αγκάθια» για επαγγελματική διαιτησία!

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ προς επιβεβαίωση του Sportime, θα είναι και την επόμενη σεζόν ο αρχιδιαιτητής στην ΚΕΔ. Το πλάνο για την επαγγελματική διαιτησία!

Στις 17/5 το Sportime και η στήλη «Κοράκι» αποκάλυψε οτι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα είναι οριστικά και αμετάκλητα και την επόμενη σεζόν αρχιδιαιτητής στην ΚΕΔ/EΠΟ και το συμβόλαιο του θα ανανεωθεί για έναν ακόμα χρόνο.

Δύο μέρες αργότερα, ο Άγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ, επιβεβαίωσε την είδηση με όσα είπε στους διαιτητές στο τελευταίο τηλέ-σεμινάριο!

Ο Κλάτενμπεργκ, όπως επίσης αποκάλυψε το Sportime, μετέφερε στους διαιτητές της Super League 1, οτι οι νέοι πίνακες διαιτησίας θα βγουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Παράλληλα για το καλοκαιρινό σεμινάριο διαιτησίας, πρόσθεσε πως θα γίνει λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, στα μέσα Αυγούστου.

Η UEFA έχει αποφασίσε και έχει ενημερώσει για το νέο συμβόλαιο τον Άγγλο. Ζήτημα για το αν θα τον αποδεχθεί η ΕΠΟ δεν τίθεται. Η UEFA αποφασίζει (και διατάζει). Ο Κλάτενμπεργκ συνεχίζει κανονικά. Οπως αποκάλυψε το Sportime, αυτός που αποχωρεί από την ΚΕΔ είναι ο Ζοάο Καπέλα και αυτό όχι επειδή τέθηκε θέμα περικοπών. Ηταν απόφαση του ίδιου του Πορτογάλου, ο οποίος είχε διαφωνήσει αρκετές φορές με τον Άγγλο.

Κλάτενμπεργκ: Επαγγελματική διαιτησία – Πότε, πόσοι και ποιοι!

Διότι, πλέον τρέχει και το project της επαγγελματικής διαιτησίας. Αν και ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ είχε τονίσει οτι δεν μπορεί να υλοποιηθεί από φέτος, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Οι εργασίες για να τεθεί σε ισχύ η επαγγελματική διαιτησία έχουν προχωρήσει (ειδικά την τελευταία εβδομάδα αρκετά) και σε πρώτη φάση θα είναι σε πιλοτικό στάδιο. Δύσκολα πάντως θα το προλάβουν από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν 2022-23. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να «τρέξει» στις αρχές του 2023.

Τώρα για το πόσοι διαιτητές θα γίνουν επαγγελματίες, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Σίγουρα οι περισσότεροι από τους διεθνείς (παλιοί και… νέοι) και δεν αποκλείεται να μην συμπεριληφθούν και όλοι! Κρατήστε το αυτό. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις!

Επίσης στη συγκεκριμένη κατηγορία θα μπουν και μη διεθνείς, που ίσως να είναι υποψήφιοι για το σήμα της FIFA και προτεινόμενοι τον Σεπτέμβριο του 2023!

Αθλητικές ειδήσεις

Άρης: Αυτός είναι ο πρώτος παίκτης που ανανεώνει!

ΠΑΟΚ: Για ποιο λόγο ο Μπότο είναι αφεντικό με όρια!

Ολυμπιακός: Ο Τικίνιο ψάχνεται να φύγει