Μπάκας: «Ο Καραπαπάς είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης»


Sportime Team

Μπάκας: «Ο Καραπαπάς είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης»


Ο Φίλιππος Μπάκας έχει τη δική του θέση στην ιστορία των διαιτητικών ξυλοδαρμών.

Στις 29 Απριλίου 1995 είχε πέσει σε ενέδρα αγνώστων, δέκα ημέρες έπειτα από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, τον οποίο είχε διευθύνει.

Ο Μπάκας μίλησε στον Αθλητικό Metropolis 95,5 fm για το συμβάν με τον νέο ξυλοδαρμό στο χώρο της διαιτησίας και εξαπέλυσε… πυραύλους!

«Αυτή η κολόνια κρατά χρόνια και θα κρατήσει και άλλο όσο υπάρχουν άτομα στιλ Καραπαπά στο ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης. Να ευχηθώ περαστικά στον Τζήλο και να επιστρέψει γρήγορα στα γήπεδα. Το χτύπημα ήταν άγριο στα πόδια για να επηρεάσουν όχι μόνο αυτόν, αλλά και τους επόμενους. Τον χτύπησαν γιατί ναι μεν θεωρούν πως αδίκησε τον Ολυμπιακό αλλά και γιατί έπεται συνέχεια. Για να προσέχουν οι διαιτητές που παίζουν τον Ολυμπιακό», επεσήμανε ο Μπάκας.

Και συνέχισε: «Ο Καραπαπάς είπε με ποιόν μιλούσε ο Τζήλος, ας το έλεγε αυτός με ποιόν μιλούσε. Γιατί δεν τα λέει; Στον αέρα κουβέντες; Δεν ξέρω αν τον χτύπησαν Ολυμπιακοί ή όχι. Πυροδότησαν την ατμόσφαιρα εναντίον του ο Καραπαπάς και οι εφημερίδες του Πειραιά. Το χτύπησαν για ν τους καταστρέψουν τα πόδια για να μην ξαναπαίξει και για να καταλάβουν οι επόμενοι. Θα είναι πιο προσεκτικοί σε ότι σφυρίζουν. Θα είναι αδύναμοι, θα φοβούνται και θα σκέφτονται και τις οικογένειές τους. Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα είναι επαγγελματικό παίζονται πολλά συμφέροντα. Αυτό θα συνεχιστεί».

Για το χτύπημα που ο ίδιος είχε δεχτεί, είπε: «Εγώ το είχα ξεπεράσει τις επόμενες 15 μέρες, το είχα δηλώσει και τότε πως ήθελα να παίξω ξανά και στη Νέα Φιλαδέλφεια».

 


Sportime Extras