Ποιες κυρώσεις θα υποστούν Παναθηναϊκός και Πανιώνιος σε περίπτωση τελεσίδικης απόφασης για μη χορήγηση άδειας

Στις 3 Μαρτίου του 2018 η Super League είχε ανακοινώσει τις αποφάσεις που έλαβε στο τότε Δ.Σ., το οποίο αφορά τις ποινές που θα επιβάλλονται στις ομάδες που δεν καταφέρουν να πάρουν άδεια.

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε την Τρίτη (22/5) πως Παναθηναϊκός και Πανιώνιος δεν την εξασφάλισαν και πλέον, οι περιορισμοί είναι αρκετοί, με τις δύο ΠΑΕ να έχουν διορία τριών ημερών για να ασκήσουν έφεση.

Το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής είχε αποφασίσει: «αντικατάσταση της ποινής του υποβιβασμού σε περίπτωση μη αδειοδότησης, με την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από το επόμενο Πρωτάθλημα, καθώς και της επιβολής περιορισμών στις μετεγγραφές.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε όπως σε περίπτωση μη αδειοδότησης, λόγω μη συμμόρφωσης σε σχέση με μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία, να επιβάλλεται αποκλειστικά και μόνο η ποινή επιβολής χρηματικού προστίμου».

Εκτός λοιπόν, από την αφαίρεση βαθμών, η ομάδα που δεν παίρνει άδεια:

1) Μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών.

2) Στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, μπορεί να πάρει μόνο έναν ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, είτε Έλληνα, είτε ξένο.

3) Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, η ομάδα μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν Έλληνα άνω των 23 ετών και κανέναν ξένο.

4) Η ομάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μόνο δυο ανανεώσεις συμβολαίων παικτών άνω των 23 ετών ανεξαρτήτως εθνικότητας. Οι δυο ανανεώσεις είναι για όλη τη σεζόν, δηλαδή μπορούν να γίνουν κι οι δυο είτε το καλοκαίρι, είτε τον Γενάρη ή να γίνουν μια και μια.