Βαρούχας

Ο Βαρούχας σημείωσε ότι ο Άγγλος αρχιδιαιτητής «κάνει bullying σε δυο διεθνείς διαιτητές» και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να θεωρεί φάουλ το κράτημα του Τσόλακ

Σφοδρή κριτική στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ άσκησε ο Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM.

Ο Βαρούχας σημείωσε ότι ο Άγγλος αρχιδιαιτητής «κάνει bullying σε δυο διεθνείς διαιτητές» και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να θεωρεί φάουλ το κράτημα του Τσόλακ και να μην θεωρεί πως υπάρχει παράβαση στο μαρκάρισμα του Χασάν πάνω στον Λισγάρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαρούχας:

Για τα λάθη που θεωρεί ότι έχει κάνει ο Κλάτενμπεργκ: «Δεν έχω μιλήσει τόσον καιρό γιατί δεν θέλω να λέω για άλλους. Ο Κλάτενμπεργκ νομίζει ότι έχει έρθει σε μπανανία. Έχει βάλει 10 διαιτητές από το καλοκαίρι στους πίνακες και δεν έχει παίξει κανένας. Έχει βάλει διαιτητές και παρατηρητές από την ίδια Ένωση σε παιχνίδια.

Επίσης έχει βάλει παρατηρητές να βαθμολογούν από τον καναπέ. Δεν γίνεται αυτό, πρέπει να είναι στο γήπεδο ο παρατηρητής. Το Σάββατο παίζει ο πρώτος με τον δεύτερο. Για να δούμε, θα βάλει ξένο διαιτητή; Επειδή είναι ο Άρης πάει να πει ότι δεν θα τον αντιμετωπίσει ως πρωτοπόρο»;

Για την κρίση του σχετικά με το Λαμία-Αστέρας: «Λέει σε έναν διεθνή διαιτητή όπως ο Παπαπέτρου που ήταν στο VAR του Λαμία-Αστέρας ότι κάνει λάθος που τοποθετήθηκε για το πέναλτι του Ντέλετιτς. Η επαφή είναι έξω από την περιοχή και πέφτει μέσα. Του λέει “μην τοποθετηθείς” εκεί, αλλά μετά που γίνεται το χέρι του Ιγκλέσιας ήταν καθοριστική η παρέμβαση από το VAR».

Για τις κρίσεις του σχετικά με το ΠΑΟΚ-ΠΑΣ: «Καταρχάς στο video δεν έχει βάλει τη φάση της πρώτης κίτρινης του Εραμούσπε. Γιατί δεν παίρνει θέση; Μετά λέει ότι υπάρχει φάουλ του Τσόλακ. Μα ο Σκουλάς ο κακόμοιρος λέει από το VAR ότι δεν έχει φύγει η μπάλα από το πόδι του παίκτη που εκτελεί το φάουλ όταν γίνεται η όποια παράβαση».

Για το επεισόδιο που φημολογείται ότι είχε ο Κλάτενμπεργκ με τον Σιδηρόπουλο: «Κάθε Δευτέρα μιλάει με τους διαιτητές. Δεν ξέρω αν διαφώνησε ή τσακώθηκε, όπως λέγεται, με τον Σιδηρόπουλο. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι σε δυο κορυφαίους διαιτητές, όπως ο Παπαπέτρου και ο Σιδηρόπουλος, κάνει bullying.

Από ‘κει και πέρα, έχει αρχίσει να μας λέει για τα τατουάζ και για τις τρίχες στα μαλλιά του. Ο αρχιδιαιτητής είναι πρότυπο όχι μόνο για τους διαιτητές τους κορυφαίους, αλλά και για τους μικρότερους».

Για τη σύγκριση του γκολ του ΠΑΟΚ με το γκολ του Χασάν στο Ολυμπιακός-Απόλλων: «Δεν μπορεί ένα ελαφρύ σπρώξιμο σε ένα παιχνίδι να μην είναι φάουλ και σε ένα άλλο παιχνίδι το ίδιο σπρώξιμο να είναι φάουλ. Την επαφή του Χασάν με τον Λισγάρα δεν τη θεώρησε φάουλ, πώς γίνεται να θεωρεί φάουλ του Τσόλακ;»

Για τη φάση του Μπουχαλάκη με τον Βιγιαφάνιες στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Πράγματι ο Μπουχαλάκης πάει για την μπάλα, αλλά όταν φτάνει στο γόνατο του αντιπάλου και δεν το τραβάει, είναι κόκκινη. Δεν είναι παιδί που έχει δώσει δικαιώματα ο Μπουχαλάκης, αλλά στη συγκεκριμένη φάση έτσι είναι».

Για τη διαιτησία του Φωτιά στο ΑΕΚ-ΑΕΛ: «Ο διαιτητής σε αυτό το ματς έκανε πολλά λάθη στον καταλογισμό των φάουλ και τον πειθαρχικό έλεγχο».