ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Διακοπή όλων των πρωταθλημάτων! Απειλεί με διαγραφή τους διαιτητές που θα πουν «ναι» στην επαγγελματική!

Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε την διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Απειλή με διαγραφή για όσους διαιτητές πουν ναι στην επαγγελματική, από τον Μπαλτάκο!
ΕΠΟ: Διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων λόγω Νόμου Αυγενάκη. Η τοποθέτηση του Μπαλτάκου, η προτροπή του Μπέου και η θέση που δεν πήρε η FIFA!

ΕΠΟ: Διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων λόγω Νόμου Αυγενάκη. Η τοποθέτηση του Μπαλτάκου, η προτροπή του Μπέου και η θέση που δεν πήρε η FIFA!

Διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της αποφάσισε η ΕΠΟ στην Γενική της Συνέλευση, με 54 ψήφους υπέρ, τέσσερις κατά (Ολυμπιακός και ΕΠΣ Πειραιά, Λακωνίας, Ηλείας) και τέσσερα λευκά (Αστέρας, Βόλος, Ιωνικός, Ατρόμητος).

Λουκέτο λοιπόν με την προϋπόθεση για την έναρξη τους, να τροποποιηθεί ο νόμος Αυγενάκης και να αποσυρθούν οι κυρώσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (απαγόρευση συμμετοχής στα πρωταθλήματα και η απαγόρευση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δημόσιο).

Ο Τάκης Μπαλτάκος στην ομιλία του έκανε λόγω για παραβίαση του αυτοδιοίκητου.

«Ποιο είναι το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας; Δεν θα έπρεπε να γίνει συνέλευση με τέτοιο θέμα, διότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει το Μητρώο, ούτε η ειδική αθλητική αναγνώριση, ούτε οι άδειες των Περιφερειών λες και ζούμε στο 50′ γιατί φοβόμαστε αυτός τι φρονήματα έχει».

ΕΠΟ: Η προτροπή του Μπεου που μιλησε για δημόσιες σχέσεις!

Ο Αχιλλέας Μπέος, που επίσης πήρε τον λόγο στην Γ.Σ. της ΕΠΟ. Ο πρόεδρος του Βόλου προέτρεψε τις ΕΠΣ να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και να σταματήσουν να κάνουν… δημόσιες σχέσεις, χαρακτηρίζοντας τον Αυγενάκη, περαστικό:

«Για τα πολλά δεινά του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω ότι έχετε τεράστια ευθύνη. Είμαι αντίθετος με το Μητρώο και τις διατάξεις του κ. Αυγενάκη. Υπάρχει στην ημερήσια διάταξη η αναστολή;Να ξέρετε πως οι αναστολές και οι αναβολές διογκώνουν το πρόβλημα. Δημόσιες σχέσεις κάνετε εδώ μέσα οι περισσότεροι. Αν θέλετε ελάτε όλοι στον Βόλο να διοργανώσετε τα πρωταθλήματά σας, θα σας δώσω όλα τα γήπεδα. Κι ας πάω εγώ αυτόφωρο!Ξεκίνα το πρωτάθλημα λέω στον πρόεδρο της ΕΠΣ Μαγνησίας. Ποιος Αυγενάκης; Που είναι το αυτοδιοίκητο της FIFA; Πως επιτρέπει να κάνει παρέμβαση ένας περαστικός με κάθε σεβασμό. Γιατί περαστικός είναι. Καμία αναστολή δεν πρέπει να δώσετε. Ξεκινήστε τα Πρωταθλήματα. Τι θα γεμίσουν οι φυλακές; Τι κάνατε κάποιο αδίκημα; Δεν είστε εδώ για να κάνετε συναλλαγές. Πάρτε αποφάσεις».

Αμέτοχη η FIFA!

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και η εκπρόσωπος της FIFA Χάιντι Μπέχα, χωρίς όμως να πάρει θέση για το Μητρώο, διευκρινίζοντας πως δεν έχει σε κάτι να εισφέρει στην κουβέντα.«Μπορώ να μιλήσω πιο γενικά; Εμείς ως FIFA στοχεύουμε στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και την ανταγωνιστικότητα. Η FIFA θέλει να έχει συνεργασία με όλους. Σας εύχομαι να πάρετε αποφάσεις προς το όφελος του ποδοσφαίρου», τοποθέτηση που δεν ικανοποίησε την ΕΠΟ.

Η απάντηση Αυγενάκη στον πρόεδρο της ΕΠΟ:  «Ο λόγος δεν είναι νόμος»

Μέσω twitter απάντησε o υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ:
«Ούτε Μητρώο αποδέχεται ο πρόεδρος ΕΠΟ, ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ποδοσφαιρικών σωματείων, ούτε υποχρέωση Περιφερειών να εκδίδουν άδειες αγώνων! Έτσι είναι όταν… ονειρεύεται πως ο λόγος του είναι ο νόμος! Οι μάσκες έπεσαν! Τάξη παντού, σε όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα».

Aπειλεί με διαγραφή τους διαιτητές ο Μπαλτάκος!

Διάλογος μεταξύ Μπέου και Μπαλτάκου και για την επαγγελματική διαιτησία, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, να απειλεί με διαγράφη!
«Όποιος διαιτητής πάει στην επαγγελματική διαιτησία, διαγράφεται διά παντός. Οι διεθνείς θα βγουν από τη λίστα της UEFA», η τοποθέτηση Μπαλτάκου!

Ακόμα ένα… προειδοποιητικό μήνυμα του Μπαλτάκου μετά το «αντισταθείτε, αλλιώς τελιώσατε» στο σεμινάριο διαιτησίας!

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!

ΣΧΟΛΙΑ