ΕΠΣ Άρτας

Μπορεί σήμερα να βρίσκεται στο ύπατο αξίωμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού Άρτας ο Θανάσης Τρομπούκης, όμως ουδέποτε ξέχασε από πού προέρχεται.

Μπορεί σήμερα να βρίσκεται στο ύπατο αξίωμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού Άρτας ο Θανάσης Τρομπούκης, όμως ουδέποτε ξέχασε από πού προέρχεται.

Ο ίδιος μόλις στα γενέθλια των 21 χρόνων του τα γιόρτασε όντας πρόεδρος ομάδος (Μέλισσα)! Κι αυτό δεν το ξέχασε ποτέ και όχι μόνον.

Αλλά σήμερα αποπνέει τον σεβασμό αλλά και την πλήρη αποδοχή των ομολόγων του, διότι ακριβώς, σε ότι κι αν κάνει και όποιες αποφάσεις κι αν πάρει, θα τις πάρει ως πρόεδρος… ομάδος και όχι ως πρόεδρος της Ένωσης.

Αυτό του δίνει την λάμψη και την ενέργεια, ώστε να μην αδικεί. Παράλληλα πέραν των καλών διαπροσωπικών σχέσεων που έχει με όλους, εισπράττει και την αγάπη τους, κάτι που είναι σπάνιο στο ποδόσφαιρο.

δεν έχει διστάσει να βάλει και τα στήθια του, όταν για το θέμα αυτό, θα κέρδιζε το ποδόσφαιρο του τόπου του. Δεν δείχνει τοπολάτρης, αν και είναι ,αλλά εραστής του ποδοσφαίρου.

Γι’ αυτό και επέλεξε τον προεδρικό θώκο της ΕΠΣ Άρτας. Άτομο σκεπτόμενος και ιδιαίτερα προβληματισμένος με τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μιλάει με θαυμασμό για την προσπάθεια που καταβάλουν όλες οι ομάδες της Ένωσης του, ώστε να ξεπεραστεί αυτή η κρίση και παράλληλα με πίκρα για τους κακούς χειρισμούς, από όπου και να προέρχονται, όσον αφορά για την αδιαφορία που δείχνει η πολιτεία.

Κι εκεί η ευγένειά του, σπάει και ο τόνος της φωνής του ανεβαίνει… Και φυσικά μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω και την πρώτη ερώτηση.

-Που πιστεύετε πως χαλάει η συνταγή ώστε το ωραίο αυτό φαγητό του λαού, να γίνει πιο νόστιμο;

«Στο αλάτι φυσικά (θα μου πει χωρίς κανένας ενδοιασμό), όπως όλα τα φαγητά, που θέλουμε να είναι νόστιμα. Και το ποδόσφαιρο, όπως μάλλον δεν έχουν καταλάβει κάποιοι, είναι το φαγητό πλέον όχι μόνον των φτωχών, όπως ήταν κάποτε στη χώρα μας, αλλά και των πλουσίων. Άρα όλων των ανθρώπων. Εκείνο που του λείπει είναι μια αγκαλιά, που να τα περιέχει όλα! Θέλει την πολιτεία να στέκεται στο πλευρό του και να νοιάζεται γι’ αυτό.

Και στα δύσκολα αλλά και στα εύκολα. Δυστυχώς οι επιλογές όλων, χωρίς να εξαιρώ και την Ομοσπονδία μας, έχουν γυρίσει την πλάτη τους και πορευόμαστε μόνοι μας. Εδώ και 15 χρόνια δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε πολλά λειτουργικά προβλήματα».

-Πόσο καλό είναι ή μάλλον πόσο εύκολο είναι αυτό, δηλαδή το να πορευτεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μόνο του;

«Πολύ δύσκολο, αλλά κι εύκολο. Και το εξηγώ… Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως έχει δείξει η πορεία του στο χρόνο, δεν πρέπει να στηρίζεται σε κομήτες προέδρους, που έρχονται και επειδή έχουν λεφτά, φέρνουν τα πάνω – κάτω και κυρίως ξεμυαλίζουν τους παράγοντες που έχουν υγεία και αγαπούν την ομάδα. Κι ενώ ευκαιριακά, πράγματι όλοι πετούν από χαρά και είναι ενθουσιασμένοι από τις ανόδους, όταν κάποια στιγμή αποχωρήσει, τότε οι συνέπειες είναι καταστροφικές.

Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου να υπάρξει συνέχεια μέσα στο χρόνο και να μην διαταράσσεται η εύρυθμή λειτουργία των ομάδων, οι τελευταίες να λειτουργούν με τις δικές τους δυνατότητες και με χαμηλωμένο τον πήχη, ώστε να μπορεί να αντέξει. Κι αν έρθει η κατάλληλη στιγμή να κάνει το κάτι παραπάνω να το κάνει, χωρίς να μεγάλα κόστη».

-Βρισκόμαστε εν μέσω κορονοϊού, εσείς που μιλάτε με τα σωματεία και τους πρόεδρου τους, τι σας λένε, θέλουν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα;

«Δεν θεωρώ πως αυτή η στιγμή είναι η πιο κατάλληλη, ώστε να μπορέσει ένας πρόεδρος να πει ελεύθερα τη γνώμη του, όταν έχει να αντιμετωπίσει ένα σωρό προβλήματα, τα οποία προέχουν του ποδοσφαίρου. Οι περισσότεροι είναι πετυχημένοι επιχειρηματίες, που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τη δουλειά τους και τους εργαζομένους.

Και άρα, το μόνο που σκέπτονται είναι πως θα ξεπεράσουν κι αυτοί αυτή τη μεγάλη κρίση της υγείας και της οικονομίας. Ναι μιλώ μαζί τους, αλλά οι απαντήσεις που παίρνω δεν είναι ενθαρρυντικές! Και τους καταλαβαίνω… Πιστεύω, πως ίσως και όσο περνά ο καιρός, αυτή η άποψη μπορεί και να μεταβληθεί και τότε θα είμαι σε καλύτερη θέση να απαντήσω με σιγουριά. Προς το παρών υπομονή».

-Αν και ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, επειδή όμως είμαι λάτρης των ακαδημιών, ήθελα να σας ρωτήσω σ’ αυτό το επίπεδο πόσο ικανοποιημένος είστε;

«Θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν ακόμη καλύτερα και ακόμη πιο καλύτερα. Το θέμα των Μικτών είναι μια μεγάλη κουβέντα και δεν μπορεί αυτό να καταγραφεί μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά και σήμερα με τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία».

-Σωστά, αλλά ξέρω πως είστε μαχητής και μάλιστα με δυνατή φωνή ακόμη και μέσα στην ΕΠΟ, πως κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν σε επίπεδο υποδομών;

«Είναι αλήθεια αυτό, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι να δώσουμε περισσότερα κίνητρα στον νεαρό ποδοσφαιριστή με απώτερο σκοπό, να τον απομακρύνουμε από άλλα περίεργα στέκια. Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο, είναι οι κατάλληλοι χώροι, ώστε να μπορέσουμε να τους στρέψουμε το ενδιαφέρον και να τους κερδίσουμε. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει εν τω μεταξύ να είμαστε έτοιμοι.

Τα ελληνόπουλα δικαιούνται περισσότερες ευκαιρίες, αλλά κι εμείς να τους υποστηρίξουμε. Ζήτησα στο παρελθόν από την Ομοσπονδία μας, να κοιτάξει περισσότερο και πιο σοβαρά την υπόθεση των ακαδημιών ΚΑΙ στο ερασιτεχνικό επίπεδο και όχι μόνον στο επαγγελματικό. Ο μικρός δεν πρέπει να έχει σημαία σε όποια ομάδα κι αν έχει επιλέξει να αγωνιστεί.

Εμείς ως Ένωση προσπαθούμε για το καλύτερο και βρισκόμαστε και σ’ αυτό το επίπεδο κοντά στις ομάδες μας και τις υποστηρίζουμε κάθε τρόπο. Όμως μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα κα προς τη θετική κατεύθυνση πράγματα, που θα ανεβάσουν τον πήχη στην Ένωσή μας και ο πιτσιρίκος να βρει τα ενδιαφέροντά τους και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του».

Ασυμβίβαστος και άτομο με ισχυρή προσωπικότητα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας Θανάσης Τρομπούκης, έχει καταφέρει, όσο λίγοι… να μιλούν για την πάρτη του όλοι με τα καλύτερα λόγια, γιατί ξέρει να βάζει πλάτη ΚΑΙ στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ-Ολυμπιακός LIVE

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime