ΕΠΣ Τρικάλων – Μπουτζιώλης: Υπάρχει μεγάλη αγωνία και προβληματισμός


Γιάννης Τεριλίδης

ΕΠΣ Τρικάλων – Μπουτζιώλης: Υπάρχει μεγάλη αγωνία και προβληματισμός


Η φετινή χρονιά είναι η 24η που ο Θανάσης Μπουτζιώλης, κάθεται στον προεδρικό θώκο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων, έχει καταφέρει κάτι που ελάχιστοι το έχουν, μέχρι σήμερα. Να είναι αγαπητός σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα του Νομού. Κοντά στις ομάδες και στην αγωνία τους, πάντα με το δικό του τρόπο, δείχνει πως η παρουσία του στην προεδρία, μόνον ως τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Είναι ο κυρίαρχος του «παιχνιδιού» και κυρίως το πρόσωπο εκείνο, που δίνει λύσεις στα όσα προβλήματα παρουσιάζονται. Γι’ αυτό ακριβώς και παίζει χωρίς αντίπαλο! Έχει καταφέρει με τον τρόπο του, να τους κάνει όλους να μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Και δεδομένης αυτής της αφορμής, η πρώτη ερώτηση που του γίνεται είναι αυτονόητη.

-Η αποδοχή σας στην ποδοσφαιρική κοινότητα των Τρικάλων είναι σε απόλυτο βαθμό. Υπάρχει κανένα μαντζούνι;

«(Γέλια)… Φυσικά και όχι… Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μαγικά και κανείς δεν είναι μάγος! Εκείνο που απασχολεί τους συλλόγους και τους προέδρους είναι , όταν τους παρουσιαστεί ένα πρόβλημα να το λύσουν αμέσως. Από τη στιγμή που φροντίσεις να το λύσουν και σταθείς δίπλα σ’ αυτό (πρόβλημα), τότε ήδη τους έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη. Εννοείται πως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Αντίθετα θέλει κόπο και θυσίες…

Πρέπει να είσαι κοντά και πρέπει πάντα να δείχνεις ετοιμότητα, μόνον έτσι όλοι αισθάνονται ασφαλείς, αλλά κι εσύ από τη μεριά σου, νοιώθεις πως επιτελείς το καθήκον σου. Άλλωστε είμαι από εκείνους που θέλω να προσφέρω στο ποδόσφαιρο του τόπου όπου γεννήθηκα.

Ενώ προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να κρατήσω ψηλά τον πήχη της ανταγωνιστικότητας. Θέλω η ΕΠΣ Τρικάλων, να παίζει σπουδαίο ρόλο στις ποδοσφαιρικές εξελίξεις και να είναι μέσα σε εκείνες τις Ενώσεις που να έχουν δυνατό λόγο».

-Είναι εύκολη η διοίκηση;

«Όχι , διότι όλοι ζητούν και από κάτι. Εκεί θα πρέπει να κάνεις σωστή διαχείριση των πραγμάτων και να δείξεις πως δεν ανήκεις σε κανέναν. Πως εκείνο που θέλεις είναι να αποδώσεις δικαιοσύνη και να κόψεις το πεπόνι στη μέση. Κάποιες φορές αυτό δεν είναι εφικτό! Όμως δεν πετάς λευκή πετσέτα, αλλά το προσπαθείς με όλες σου τις δυνάμεις. Κι αυτό το βλέπουν οι σύλλογο και στο τέλος το εισπράττεις και φυσικά κρίνεσαι.

Για να μπορέσεις τώρα να κρατηθείς στο ύψος των περιστάσεων, θα πρέπει μαζί με τους συνεργάτες σου, να αποδείξεις πως μπορείς να τα καταφέρεις. Κάθε μέρα προσθέτεις και από ένα μικρό λιθαράκι σ’ αυτό που κτίζεις. Και βεβαίως φροντίζεις να το κτίζεις με υγεία. Πιστεύω πως ως ένα βαθμό τα έχουμε καταφέρει, κι αυτό μας γεμίζει με υποχρεώσεις, να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο».

-Ποιο είναι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται ως Ένωση;

«Όπως όλες οι Ενώσεις της χώρας, το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το οικονομικό. Με δεδομένο πως έχουν σταματήσει τα τελευταία χρόνια και οι επιχορηγήσεις, αυτό (οικονομικό) είναι ένα ζήτημα που προσπαθούμε να το λύσουμε εκ των έσω. Παρ’ όλα αυτά ως Ένωση, δεν έχουμε αφήσει εκτεθειμένες τις ομάδες , πιστεύουμε σ’ αυτές, κτίζουμε καθημερινά τις σχέσεις εμπιστοσύνης που πρέπει και παράλληλα, προσέχουμε για να έχουμε».

-Με το γηπεδικό σε ποια φάση βρίσκεται η Ένωση;

«Υπάρχει άριστη συνεργασία με τους Δήμους του Νομού μας και οι οποίοι (Δήμοι) φροντίζουν ώστε τα γήπεδα να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Δίδεται η απαραίτητη προσοχή που απαιτείται, όσο και η συντήρησή τους, γίνεται κατά τακτά χρονιά διαστήματα, με συνέπεια να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα και είμαστε τυχεροί, ως Ένωση που στον τομέα αυτό, έχουμε τα πιο λίγα μέχρι μηδαμινά προβλήματα».

-Μιλήστε μου για τις υποδομές;

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε στρέψει όλο μας το ενδιαφέρον στην εκπαίδευση και την ποδοσφαιρική διαπαιδαγώγηση των μικρών. Και αφού μου δίνεται την ευκαιρία, θέλω να τονίσω, πως η δουλειά που γίνεται είναι θαυμάσια σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων των σωματείων μας, με τα αξιόλογα και αξιόπιστα πρωταθλήματα που διοργανώνουμε σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχουμε εξαιρέσει κανέναν.

Εκείνο που θέλουμε είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο και να το ευχαριστηθούν, παίζοντας το άθλημα που αγαπούν. Αρκεί να σας πω, πως είμαστε κοντά σε όλους και δεν κάνουμε καμία διάκριση.

Έχουμε αγκαλιάσει όλα τα παιδιά και θέλουμε να τα δούμε όλα στο γήπεδο. Θέλουμε να αισθανθούμε την ικανοποίηση πως είμαστε εδώ και πάντα δίπλα στην προσπάθειά τους, να αθληθούν και να πραγματοποιήσουν το μεγάλο τους όνειρο. Ήδη πολλά παιδιά που είχαν ταλέντο προωθήθηκαν και φόρεσαν τη φανέλα επαγγελματικών συλλόγων».

-Πως βλέπετε μια ενδεχόμενη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους;

«Τα πράγματα είναι δύσκολα. Βρισκόμαστε σε μια φάση, όπου οι αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν, δεν θα πρέπει να έχουν ευκαιριακό χαρακτήρα. Από τη στιγμή που θα αποφασιστεί να επιστρέψουμε στο γήπεδο, αυτή η απόφαση θα πρέπει να υποστηριχθεί από όλους. Και όχι μόνον, αλλά όλοι μα όλοι θα πρέπει να… «θυσιαστούμε», ώστε να αποδειχθεί πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μπορεί να τα καταφέρει.

Στην παρούσα φάση είναι αλήθεια πως περνάμε μια κρίση, λόγω του κορονοϊού και όλοι να κάνουμε τα παράπονά μας και σωστά, όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Είναι αλήθεια πως υπάρχει προβληματισμός και αγωνία. Θέλω να πιστεύω πως στο τέλος θα δοθεί η πιο κατάλληλη λύση, μέσα από την οποία το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα βγει πιο δυνατό».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

ΕΠΣ Δωδεκανήσου – Διακοφώτης: Περιμένουμε την απάντηση από Μαυρωτά


Sportime Extras