Εθνική Ελλάδας: Ο Γκουστάβο Πογέτ έκανε τα βασικά και τα λογικά πράγματα στην Εθνική Ελλάδας, σπέρνοντας ότι ο ίδιος με σοβαρότητα θέρισε.

Ο Γκουστάβο Πογέτ έκανε τα βασικά και τα λογικά πράγματα στην Εθνική Ελλάδας, θερίζοντας ό,τι με σοβαρότητα έσπειρε.

Ναι, το αυτονόητο ήταν για την Εθνική Ελλάδας να τερματίσει πρώτη στον όμιλο του Nations League. Το εξασφάλισε με πέντε νίκες, αφήνοντας και υποσχέσεις για το Euro 2024. Το αυτονόητο βέβαια, τις προηγούμενες φορές δεν έγινε. Διότι, ο Πογέτ έβαλε τον καλύτερο παίκτη στη θέση του. Οι Αναστασιάδης και Φαν΄τ Σχιπ, όχι.

Υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας; Καμία. Κι όμως, επί Αναστασιάδη ήταν ακόμα και σε σκέψεις η κλήση του.

Είναι ο Τσιμίκας ο καλύτερος αριστερός μπακ; Αχρείαστη και μόνο η ερώτηση. Μιλάμε για ενεργό παίκτη της Λίβερπουλ. Κι όμως, τον είδαμε να παίζει αριστερό στόπερ επί Φαν’τ Σχιπ για να είναι βασικός αριστερός μπακ ο Γιαννούλης.

Θέση, θέση, να το πάμε μπορεί να βρούμε λάθη που έγιναν στο παρελθόν και η Εθνική Ελλάδας δεν μπορούσε να τερμάτισε πρώτη σε όμιλο της 3ης κατηγορίας της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Πλέον, η Ελλάδα έχει ξανά αυτοπεποίθηση, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να πάει στο Euro 2024 σε περίπτωση που δεν προκριθεί από τα προκριματικά και γενικώς έχει το δικαίωμα να αισθάνεται ξανά ομάδα.

Η Εθνική Ελλάδας του Πογέτ

Ο Γκουστάβο Πογέτ είναι το απόλυτο αφεντικό στην Εθνική. Πολύ βασικό αυτό. Και δεν είναι μόνο στα λόγια. Είναι όντως. Δεν τον ενδιαφέρουν οι δημόσιες σχέσεις, δεν τον ενδιαφέρουν τα πρωτοσέλιδα, δεν τον ενδιαφέρει τίποτε πέρα από τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία. Δεν είναι τυχαίο, πως μόνο οι Ρεχάγκελ και Σάντος είχαν παρόμοια λογική στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτός ήταν και ο λόγος που πέτυχαν.

Ο ίδιος δεν δίστασε να υπογράψει και συμβόλαιο μόνο για 1,5 χρόνο. Με άλλα λόγια, δύο διοργανώσεις. Τα ματς στο Nations League και τα προκριματικά για το Euro 2024. Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν δίστασε να κριθεί από τα αποτελέσματα και μόνο. Βέβαια, κι αυτά είναι θετικά, και το κλίμα στο εσωτερικό της Εθνικής είναι καλό και η ομάδα έχει αποκτήσει μια ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα. Μάλιστα αυτή, δεν είναι άκρως αμυντικογενής. Σπάνιο…

Το μόνο ψεγάδι, αν υπάρχει τέτοιο, είναι μερικές κλήσεις. Ο Κουλιεράκης είναι παίκτης Εθνικής, για παράδειγμα. Δεν πρέπει να καλείται επειδή δεν μπορεί κάποιος άλλος. Πρέπει να είναι μέλος της. Και στα χαφ, το άλλο. Η απουσία του Ζέκα που είναι πρωταγωνιστής στην Κοπεγχάγη, ξενίζει. Είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Μπουχαλάκη, για παράδειγμα.

Ψιλά γράμματα όμως…

Αθλητικές ειδήσεις

Γιατί ο Μίτσελ δεν θέλει παικτη στον Ολυμπιακό

Είναι σωστό αυτό που γίνεται με ΑΕΚ και Τσιάρτα;

Η σύντροφος παίκτη της Άσκολι που ανεβάζει τη θερμοκρασία (pics)