Ελληνίδες διεθνείς

Οι Ελληνίδες διεθνείς, που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα (συνολικά 18) απαγορευόταν δια νόμου να προπονηθούν με τις ομάδες τους το προηγούμενο διάστημα

Σε μία χώρα, που ελάχιστοι γνωρίζουν ότι υπάρχει ποδόσφαιρο γυναικών, η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή την Γερμανία τη στιγμή, που απαγορεύονται οι προπονήσεις στην Ελλάδα.

Οι Ελληνίδες διεθνείς, που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα (συνολικά 18) απαγορευόταν δια νόμου να προπονηθούν με τις ομάδες τους το προηγούμενο διάστημα λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Οι αθλήτριες, που ζουν στη Θεσσαλονίκη από τις 3 Νοεμβρίου, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ (η μοναδική ομάδα με επίσημο ματς τους τελευταίους οκτώ μήνες) από τις 4 και όλες οι υπόλοιπες από τις 7 του μηνός είναι ανενεργές.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Ελληνίδες διεθνείς προπονούνταν ατομικά και υπό τον… φόβο αστυνομικού ελέγχου ενόψει του αγώνα με μία εκ των κορυφαίων Εθνικών ομάδων του πλανήτη.

Φυσικά, δεν υπήρξε καμία απολύτως μέριμνα από την Ομοσπονδία αλλά και την κυβέρνηση για τις ποδοσφαιρίστριες της χώρας, με την UEFA, φυσικά να μην έχει διακόψει τη διοργάνωση των προκριματικών του Euro 2022 αφού θεωρεί πως από τη στιγμή, δεν έχουν διακοπεί οι διοργανώσεις των ανδρών, δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτό να συμβεί για τις αντίστοιχες των γυναικών.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα όλου αυτού; Η Εθνική ομάδα να αντιμετωπίσει τη Γερμανία, την παγκόσμια υπερδύναμη με ανενεργές παίκτριες, οι οποίες δεν επιτρεπόταν να ακουμπήσουν την μπάλα εδώ και 20 ημέρες!

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της Ίνγκολσταντ, το απόγευμα της Παρασκευής 27/11 στις 17:00…