Η Εθνική Ελλάδας ελπίζει ακόμα στη δεύτερη θέση.

Υπαρκτό, αλλά αρκετά δύσκολο το σενάριο για τη δεύτερη θέση για την Εθνική Ελλάδας.

Η Εθνική Ελλάδας μετά από μεγάλη προσπάθεια δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από τη Σουηδία με 2-0. Και όμως είναι ακόμα «ζωντανή» για τη δεύτερη θέση!

Η Σουηδία επικράτησε της Ελλάδας με 2-0, σκοράροντας και τα δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Φαν’τ Σχιπ αν είναι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, έχοντας δύο δοκάρια, δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα από την αναμέτρηση.

Όμως, το σενάριο για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης παραμένει ορατό. Εφόσον κάνει το δύο στα δύο στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, απέναντι σε Ισπανία και Κόσοβο. Φυσικά θα περιμένει και ένα «δώρο».

Ειδικότερα, αφού κάνει την αρχή με νίκη απέναντι στην Ισπανία, τότε θα καταφέρει να μειώσει στον ένα πόντο τη διαφορά από τη δεύτερη θέση. Στη συνέχεια, εφόσον πάρει και δεύτερο σερί τρίποντο απέναντι στο Κόσοβο θα φτάσει τους 15 βαθμούς. Φυσικά η αγωνία σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κορυφωθεί ακόμα περισσότερό, καθώς θα περιμένει και συνδυασμό αποτελέσματος από τους αντιπάλους.

Εάν ολοκληρωθούν θετικά τα παραπάνω σενάρια για την Εθνική μας, τότε η Ισπανία θα πρέπει να μην κερδίσει τη Σουηδία. Με αυτό τον τρόπο η «γαλανόλευκη» θα ξεπεράσει στη βαθμολογία την Ισπανία, προκειμένου να εξασφαλίσει τη θέση της στα Μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Πρώτο κριτήριο για την τελική κατάταξη σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας. Έτσι, μόνο σε περίπτωση που η Εθνική ξεπεράσει την Ισπανία μπορεί να οδηγηθεί στα μπαράζ, μέσω της δεύτερης θέσης.

Εθνική Ελλάδας: Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία του ομίλου μετά την ήττα από τη Σουηδία.