ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Εθνική ομάδα: Μεγαθήρια, παλιές «αγάπες» και… νάνοι

Το sportime.gr περνάει από ακτινογραφία τα προφίλ της κάθε αντιπάλου της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2020 και τολμάει πρόβλεψη:
Εθνική ομάδα: Μεγαθήρια, παλιές «αγάπες» και… νάνοι

Ακόμα και με τον διευρυμένο αριθμό των ομάδων στις 24 ως  αυτές που θα συγκροτήσουν  την τελική φάση του EURO 2020, ο δρόμος για την Εθνική μας ομάδα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Μια παραδοσιακή ποδοσφαιρική δύναμη (Ιταλία), μια λάτρης της υψηλής έντασης τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις εξέδρες (Βοσνία), μια που της έχει πάρει άερα και δύο χώρα και δύο στα χαρτιά εύκολες ομάδες, απαρτίζουν το 10ο γκρουπ των προκριματικών.

Το sportime.gr, λοιπόν περνάει από ακτινογραφία τα προφίλ της κάθε αντιπάλου της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2020 και τολμάει πρόβλεψη:

Υπερδύναμη… under construction

Όταν μιλάμε για την «squadra azzurra», τα λόγια περιττεύουν. Η 4 φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια αποτελείτο ακλόνητο φαβορί για την 1η θέση του ομίλου. Ο αποκλεισμός από το Μουντιάλ της Ρωσίας πόνεσε πολύ και έχει πεισμώσει τους γείτονες, οι οποίοι με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο θέλουν να δώσουν απαντήσεις στους επικριτές τους.

Η Ιταλία σε μια εξαιρετικά μεταβατική φάση (αποχώρηση παλιάς φρουράς, νέες προσθήκες, αλχημείες) παρουσιάζοντας μεταπτώσεις στην απόδοσή τους. Παρότι ο χαρακτηρισμος του «μεγαθηρίου» τους συντροφεύει πάντοτε, κανένα από τα δύο ματς δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένο για την Ελλάδα.

Μια χρόνια «κολώνια»

Η Βοσνία του Έντιν Τζέκο αποτελεί μια ομολουμένως υπολογίσιμη δύναμη την οποία η «Γαλανόλευκη» βρίσκει μπροστά της για τρίτη προκριματική φάση στις πέντε τελευταίες που συμμετείχε, με τελευταία ελληνική νίκη το 2007, στα προκριματικά του ΕURO του 2008 (3-2). Από τότε, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις τα αίματα «ανάβουν».

Τα  βασικά της γρανάζια (Τζέκο, Ιμπίσεβιτς, Πιάνιτς), παρότι παίζουν πολλά χρόνια μαζί, δεν έχουν χάσει τη δίψα για διάκριση. Βέβαια, το γεγονός πως «χαλάει» το μυαλό των ποδοσφαιριστών της, είναι κάτι που έχει στοιχίσει και που δεν είναι διόλου απίθανο να λειτουργήσει υπέρ των παικτών του Άγγελου Αναστασιάδη.

Όχι άλλο… χαστούκι

Οι «κηδείες» της στο Τάμπερε και στην Αθήνα έδωσαν την χαριστική βολή στην Ελλάδα, τόσο στα προκριματικά του EURO 2016, όσο στα ματς του Nations League.

Η Φινλανδία έχει πάρει το… κολάι όταν κοντράρεται με την Εθνική μας και αυτό αποτελεί από μόνο του πρόκληση για τους Έλληνες, ώστε να το αλλάξουν άμεσα.

Τη ίδια στιγμή όμως, ο όρος «ομάδες- πυροτεχνήματα» βγήκε για να προσδιορίσει τη στόφα συλλόγων ή χωρών, όπωςοι Σκανδιναβοί.

Σε μια ομάδα που κάνει τη ζημιά… αθόρυβα, η Ελλάδα θα πρέπει να αγωνιστεί με πλάνο απενεργοποιώντας τα ατού των «Σουόμι» (Πούκι, Λουντ, Καμαρά).

Οι δύο κομπάρσοι

Ό,τι ισχύει για τη μία, εν πολλοίς μπορεί να λεχθεί με ευκολία και για την άλλη. Αρμενία και Λιχτενστάιν αποτελούν τους… νάνους του συγκεκριμένου γκρουπ από κάθε άποψη.

Το να «κόψουν» βαθμό/-ούς από κάποιον εκ των υπόλοιπων ρεαλιστικών διεκδικητών για την πρόκριση δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο.

Ωστόσο, για να λέμε τα σύκα, σύκα και όχι… φράουλες, με απλή επίδειξη σοβαρότητας, καμιά εκ των ανώτερων ομάδων δεν θα αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα.

Παίζοντας… επικίνδυνα:

Η ώρα της πρόβλεψης. Σύμφωνοι, οι πιθανότητες έκθεσης αντί δικαίωσης ενδεχομένως να υστερούν, αλλά η πίστη στην Εθνική ομάδα, δεν μειώνεται. Καθώς λοιπόν το παιχνίδι με τη… φωτιά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, η εκτίμηση- επιθυμία σίγουρα αφορά την πρόκριση. Και αυτή θα παιχτεί με τη Βοσνία, για τη δεύτερη θέση, με τις μονομαχίες σε Αθήνα και Ζένιτσα να είναι οι κομβικές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνική ομάδα: Μεγαθήρια, παλιές «αγάπες» και… νάνοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.