×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Euro U17: Οι αντίπαλοι της Εθνικής


Sportime Team

Euro U17: Οι αντίπαλοι της Εθνικής


Τους αντιπάλους της στους ομίλους του Euro U17, που θα γίνει τον Μάιο στην Ιρλανδία έμαθε η Εθνική Ελλάδας.

To αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετέχει για 3η φορά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17, μετά το 2010 και το 2015. Στην κλήρωση που έγινε στο Δουβλίνο, ήρθε αντιμέτωπη με την διοργανώτρια Ιρλανδία, το ισχυρό Βέλγιο και την Τσεχία στον 1ο όμιλο. Αυτή είναι και η σειρά με την οποία θα γίνουν τα παιχνίδια της Εθνικής στις 3,6 και 9 Μαϊου με τις δύο πρώτες ομάδες να προκρίνονται στα προημιτελικά.

Αναλυτικά οι όμιλοι της τελικής φάσης:

Α. Ιρλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Ελλάδα
Β. Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία
Γ. Ισλανδία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ρωσία
Δ. Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία

Συγκρατημένα αισιόδοξος ήταν μετά την κλήρωση της τελικής φάσης, ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Νίκος Κεχαγιάς, λέγοντας: «Με ταπεινότητα και μπόλικη δουλειά, μπορούμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω, να κυνηγήσουμε το όνειρό μας»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

Γενικά για την κλήρωση: «Όλες οι ομάδες της τελικής φάσης είναι δυνατές, γι αυτό και βρίσκονται εκεί. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό της σημερινής κλήρωσης, είναι πως αρκετές από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στις μικρότερες ηλικίες, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στους ομίλους. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για φαβορί, πιστεύω ότι θα γίνουν μάχες σε όλα τα γκρουπ».

Ειδικά για τον όμιλο της Εθνικής: «Κληρωθήκαμε με τη διοργανώτρια Ιρλανδία και μάλιστα θα την αντιμετωπίσουμε στο πρώτο παιχνίδι. Το γεγονός αυτό κρύβει δυσκολίες, καθώς είναι γηπεδούχοι και θα παίξουν με ενθουσιασμό, θέλοντας να κάνουν καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση. Από την άλλη βέβαια, στη δική τους πλευρά θα είναι και το άγχος, για τους λόγους που προανέφερα. Το Βέλγιο είναι επίσης μια δυνατή ομάδα, την αντιμετωπίσαμε στη Μολδαβία, τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Από τις ομάδες του ομίλου, την Τσεχία δεν την γνωρίζω. Θα την παρακολουθήσουμε και θα αποκτήσουμε εικόνα και γι αυτήν. Δε μπορώ να χαρακτηρίσω την κλήρωση εύκολη ή δύσκολη, ωστόσο πιστεύω ότι μας αφήνει το περιθώριο να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω, να κυνηγήσουμε το όνειρό μας. Με μια προϋπόθεση όμως, να είμαστε ταπεινοί και να κάνουμε μπόλικη δουλειά».Τελευταία Νέα