Νίκος Φλέκκας

Ο πρόεδρος του «Γαλανόλευκου Φάρου» έστειλε το μήνυμα προς τον κόσμο της Εθνικής, εν όψει του αγώνα με την Ιταλία

Η Εθνική ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο στο πλευρό της και ο πρόεδρος του «Γαλανόλευκου Φάρου», Νίκος Φλέκκας έστειλε το μήνυμά του.

Το παιχνίδι με την Ιταλία είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2020.

Οι παίκτες έχουν ζητήσει τη συμπαράσταση των φιλάθλων στο ΟΑΚΑ και τώρα έρχεται να το ζητήσει και ο Νίκος Φλέκκας.

Ο πρόεδρος του «Γαλανόλευκου Φάρου» παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «gre-365.com» και είπε χαρακτηριστικά:

Για το τι ετοιμάζει ο Γαλανόλευκος Φάρος ενόψει του αγώνα με την Ιταλία στο Ολυμπιακό Στάδιο: «Ο «Φάρος» στο παιχνίδι με την Ιταλία θα έχει κόσμο από κάθε γωνιά της γης. Έλληνες από την Αυστραλία, από πολλές χώρες της Ευρώπης και την Αμερική.

Αυτό είναι τιμή για μας. Θα βρισκόμαστε στη Θύρα 9 και όπως πάντα θα δώσουμε όλη μας τη δύναμη για να εμψυχώσουμε τους Έλληνες παίκτες. Έχουμε πάρει 300 εισιτήρια και 100 παιδικά αλλά δεν θα φτάσουν! Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με την ΕΠΟ για να πάρουμε περισσότερα.

Η δύναμη του «Φάρου» είναι η φωνή μας. Θα έχουμε μαζί μας τρία τύμπανα και την τρομπέτα μας. Ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσουμε κι εμείς για να φτάσει η Εθνική σε μία μεγάλη νίκη και θα είμαστε όπως πάντα ο 12ος παίκτης».

Φλέκκας: «Η Ελλάδα μπορεί να νικήσει»

Για τον αν έχει τελικά αλλάξει οριστικά το κλίμα στην Εθνική και αν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι τα καλύτερα θα ‘ρθουν: «Ναι! Αρχικά να πω ότι η Εθνική μπορεί να κερδίσει την Ιταλία γιατί ξέρω ότι οι Έλληνες παίκτες θα δώσουν τα πάντα για τον αγώνα. Το είπα και στη Βοσνία, στον πρόεδρο της ΕΠΟ, σας συγχαίρω για την επιλογή του Άγγελου Αναστασιάδη στη θέση του προπονητή.

Καθώς και για την τοποθέτηση των πρωταθλητών Ευρώπης δίπλα του: Στέλιος Γιαννακόπουλος και Άγγελος Μπασινάς πιστεύω πως θα βοηθήσουν τρομερά την ομάδα. Ο Αναστασιάδης είναι ένας προπονητής που ζει το παιχνίδι. Επιπλέον, προσπάθειά του είναι να πείσει τα παιδιά στην ομάδα να έχουν πάνω από όλα τη φανέλα με το εθνόσημο και έπειτα τους συλλόγους τους. Και το καταφέρνει. Είμαστε νέα ομάδα με έναν βασικό κορμό παλαιότερων και έμπειρων παικτών.

Ωστόσο οι περισσότεροι παίκτες είναι νέοι και ελπιδοφόροι. Και τα νέα παιδιά όπως και οι πιο παλιοί έχουν δίψα για διάκριση. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος και θα περάσουμε στα τελικά του EURO 2020. Και θέλω να πω εδώ και κάτι προς τον κόσμο: Ελάτε οπωσδήποτε στον αγώνα με την Ιταλία. Αγκαλιάστε αυτή τη νέα προσπάθεια. Δείτε ότι αγωνίζεται η χώρα μας, η πατρίδα μας και ελάτε να βοηθήσετε κι εσείς από τη μεριά σας. Αξίζει να αφιερώσουμε 2-3 ώρες το βράδυ του Σαββάτου να χειροκροτήσουμε την ομάδα όλων των Ελλήνων».

Φλέκκας: «Η Φιλανδία πιο επικίνδυνη από τη Βοσνία»

Μία πρόβλεψη για τον αγώνα με την Ιταλία και γενικότερα για την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά: «Είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα θα πάει καλά στον αγώνα με την Ιταλία και πιστεύω ότι δεν θα χάσουμε από τους Ιταλούς ούτε εκτός έδρας. Είναι πολύ σημαντικό για την πορεία μας στον όμιλο να πάρουμε τέσσερις έως έξι βαθμούς στα δύο επόμενα παιχνίδια με Ιταλία και Αρμενία εντός έδρας.

Και έπειτα να τα δώσουμε όλα κόντρα στην Φινλανδία. Εξάλλου πιστεύω ότι η Φινλανδία είναι πιο επικίνδυνη πλέον από τη Βοσνία την οποία την είδα γερασμένη σε σχέση με παλαιότερα που προκαλούσε φόβο. Είναι στο χέρι μας να προκριθούμε και πιστεύω ότι δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να χαθεί».

Για το τι έχει συμβεί τελικά με το «Παγκρήτιο» και η Εθνική δεν δίνει εκεί τους αγώνες της: «Καταρχάς το έγκλημα είναι ότι πολλοί οπαδοί δεν θέλουν την Εθνική στις έδρες τους και κάποιες ομάδες επίσης δεν την θέλουν. Κατά δεύτερον, όσον αφορά το ‘Παγκρήτιο’, δυστυχώς έχουν υπάρξει σημαντικές καθυστερήσεις στις εργασίες του στεγάστρου του σταδίου από το Δήμο.

Η ΕΠΟ οφείλει να δηλώσει έδρα για τους επικείμενους αγώνες τέσσερις μήνες πριν και εφόσον τα έργα δεν προχωρούν δεν γίνεται να παίξουμε ακόμα στην Κρήτη. Αν ξεκινήσει ο Δήμος Ηρακλείου τις εργασίες συντήρησης θέλω να πιστεύω ότι τα δύο τελευταία παιχνίδια που δίνουν πρόκριση θα τα δώσουμε στην Κρήτη. Και τότε εγγυώμαι ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο.

«Η Εθνική πρέπει να επιστρέψει στο Καραϊσκάκη»

Ωστόσο, πρέπει να τονίσω ότι πρέπει να πάει ξανά η Εθνική όσο πιο γρήγορα γίνεται στο Καραϊσκάκη. Μακάρι να υπάρξει η απαιτούμενη συμφωνία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και η Εθνική να επιστρέψει στο πιο ποδοσφαιρικό και σύγχρονο γήπεδο της χώρας».

Για το ποιες είναι οι επόμενες δράσεις που ετοιμάζει ο «Φάρος» κυρίως σε ό,τι αφορά και τα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια της «γαλανόλευκης», ο Φλέκκας είπε: «Το Σεπτέμβριο ετοιμαζόμαστε για Τάμπερε, όπου παίζει η Εθνική με την Φινλανδία. Οκτώβριο πάμε πιθανότατα Φλωρεντία για τον σπουδαίο αγώνα με την Ιταλία. Εκεί θα είμαστε μέχρι και 2.000 Έλληνες. Και στην Αρμενία μέσα θα είμαστε.

Άλλωστε το έχουμε δείξει πάντα, είμαστε στο πλευρό της Εθνικής σε όλα τα μέρη της γης. Από όταν ιδρύθηκε ο Φάρος είχαμε πει ότι θα είναι καθήκον και υποχρέωση για μας να είμαστε ο 12ος παίκτης. Όσο μικρή χώρα κι αν είμαστε, όσα χαστούκια κι αν φάγαμε τα προηγούμενα χρόνια θα είμαστε δίπλα στην Εθνική. Δυστυχώς δεν έχουμε την οικονομική άνεση, αλλά κάνουμε ότι μπορούμε.

Και θέλω να ευχαριστήσω και την ΕΠΟ γιατί μας βοηθά όσο γίνεται να προχωράμε. Όσο έχουμε την τρομπέτα έχουμε τη δύναμή μας! Κλείνοντας θέλω να απευθύνω εκ νέου κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να γεμίσει το βράδυ του Σαββάτου το γήπεδο με την Ιταλία και είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες παίκτες θα κάνουν τους φιλάθλους μας να χαμογελάσουν».