Συνάντηση στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της τετραμερούς συνάντησης

Στο πλαίσιο της τετραμερούς συνάντησης Ελλάδας – Σερβίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας στο Βελιγράδι, οι Γιώργος Βασιλειάδης και Βαγγέλης Γραμμένος, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των άλλων χωρών.

Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα συζήτησης, την καταγραφή των όποιων προβλημάτων υπάρχουν σε θέματα υποδομών και άλλων απαιτήσεων που έχουν FIFA και UEFA για τις υποψηφιότητες του EURO 2028 και του Μουντιάλ του 2030.

Οι υπουργοί των σπορ θέλουν να γίνει μια καταγραφή για να δουν τι πρέπει να διορθωθεί ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν οι τέσσερις χώρες φάκελο υποψηφιότητας και να διεκδικήσουν μία από τις δύο διοργανώσεις με αξιώσεις. Στην προηγούμενη συνάντησή τους, προέκυψε πως πρέπει να γίνουν αρκετές αλλαγές και αυτό ήταν και το αντικείμενο κουβέντας στο Βελιγράδι.

Στις ομιλίες των ηγετών των κρατών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στο εγχείρημα αυτό, ενώ αποκάλυψε πως η Ελλάδα θα έχει και συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ του 2021 στις γυναίκες. Μια διοργάνωση που έχει αναλάβει η Σερβία και συμφώνησε να την συνδιοργανώσει με Βουλγαρία και Ρουμανία.

«Για να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους, μιας και ήταν στην ατζέντα και το θέμα αυτό, είμαστε (οι τέσσερις χώρες) μια ομάδα που έχουμε μάθει να δημιουργούμε φάσεις μέσα από μια καλή συνεργασία και ευελπιστούμε να… σκοράρουμε κιόλας, από το δημιουργικό αυτό παιχνίδι. Όσον αφορά την υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030 ή του Euro 2028, για μας μια τέτοια διοργάνωση είναι κάτι παραπάνω από ένας στόχος. Η πρωτοβουλία αυτή έχει έναν συμβολισμό στην περιοχή των Βαλκανίων. Τον συμβολισμό της συνεργασίας. Επίσης, έχουμε κληθεί να έχουμε συμμετοχή και στο Ευρωπαϊκό βόλεϊ γυναικών του 2020 και θα το κάνουμε με μεγάλη χαρά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.