Τέλος ο Τζον Φαν’τ Σχιπ από την Εθνική με δικιά του απόφαση

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ δεν θα βρίσκεται πλέον στον πάγκο της Εθνική Ελλάδας με τον ίδιο να ανακοινώνει μόνος του την απόφαση του στο Instagram.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ αποφάσισε ότι ο κύκλος του έχει τελειώσει στην Εθνική Ελλάδας μετά και την ολοκλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ.

Σήμερα το πρωί αναφέραμε στο Sportime πως δεν υπήρχε λόγος να περιμένει κανείς την απόλυση του Ολλανδού. Ο Φαν’τ Σχιπ κατάλαβε ότι δεν έχει μέλλον στην ομάδα και έτσι πήρε την απόφαση να φύγει μόνος του όπως αναφέρει και ο ίδιος μάλιστα την ανακοίνωσή του.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ αποχωρεί από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας μετά από δυόμισι χρόνια γνωστοποιώντας ο ίδιος την απόφασή του στο Instagram.

Εκεί, αφήνει και κάποιες αιχμές προς την ΕΠΟ αναφέροντας ότι έκανε πολύ καιρό να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι και έτσι επέλεξε αυτός ότι ήταν καιρός να προχωρήσει.

Αναλυτικά η αποχαιρετιστήρια δήλωση του Τζον Φαν’τ Σχιπ:

«Θα ήθελα να ανακοινώσω πως αποφάσισα μαζί με την προπονητική μου ομάδα μετά από δυόμισι χρόνια να μην συνεχίσω ως ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος και να αποχωρήσω στις 31 Δεκεμβρίου του 2021 όταν λήγει το συμβόλαιό μου.

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας τον Αύγουστο του 2019 και αρχικά επικεντρωθήκαμε στο να αλλάξουμε την φιλοσοφία και τον σχηματισμό της ομάδας. Παρουσιάσαμε ένα γενικά νεανικό σύνολο, με ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους παίκτες για να ενισχύσουμε το μέλλον της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας. Πιστεύουμε πως δημιουργήσαμε ένα ομαδικό πνεύμα ανάμεσα στους παίκτες όπου όλοι ήμασταν συγκεντρωμένοι στην νούμερο νέο προτεραιότητά μας: Στην εθνική ομάδα και το ποδόσφαιρο. Δουλέψαμε μαζί σκληρά, αλλάξαμε την μέθοδο προπόνησης και το στιλ παιχνιδιού και δώσαμε μια νέα ταυτότητα στην ομάδα μας. Σε αυτή την πορεία πετύχαμε καλά και λιγότερο καλά αποτελέσματα αλλά πάντα είχαμε το όραμα για το πως θα παίξουμε και θα μεγαλώσουμε ως ομάδα.

Υπήρχαν συζητήσεις για να συνεχίσουμε μαζί σε αυτό τον δρόμο αλλά η ΕΠΟ πήρε τόσο πολύ χρόνο για να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον, κάτι που με έκανε ένιωσε να νιώσω πως ήταν η ώρα να προχωρήσω. Στο τέλος της ημέρας το όραμά μας για το ποδόσφαιρο ήταν διαφορετικό και δεν ταυτίστηκε. Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ταλέντο που συνάντησα στη χώρα αλλά πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες παίκτες, ώστε να παίξουν και να εξελιχθούν. Αυτό παίρνει χρόνο, πρέπει όμως περισσότεροι Έλληνες να παίζουν στη Σούπερ Λιγκ, ώστε οι μελλοντικοί προπονητές να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν στην Εθνική Ομάδα. Στο τέλος πρέπει να πιστέψετε σε μια διαδικασία και να μην παρεκκλίνει. Για να έρθει επιτυχία θα πρέπει όλοι να είναι στην ίδια σελίδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΠΟ για την ευκαιρία που μου έδωσε να προπονήσω την Εθνική ομάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το επιτελείο και τους παίκτες που έδωσα ντα πάντα και δημιούργησαν ένα φανταστικό γκρουπ και ένα περιβάλλον με υψηλή απόδοση»

Η δημοσίευση του Φαν’τ Σχιπ στο Instagram: