Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι όμιλοι του Euro 2020 και ήδη διαμορφώνονται τα πρώτα ζευγάρια των «16» της διοργάνωσης.

Στην τελική τους ευθεία μπαίνουν τα παιχνίδια των ομίλων του Euro 2020 και ήδη τα πρώτα ζευγάρια της φάσης των «16» έχουν διαμορφωθεί.

Η Δανία με επική νίκη διέλυσε με 1-4 τη Ρωσία και πήρε την πρόκριση, ενώ το εισιτήριο «σφράγισε» και το Βέλγιο που νίκησε με 0-2 τη Φινλανδία η οποία έμεινε 3η στον όμιλο.

Παράλληλα, από τον 3ο όμιλο η Ολλανδία πέρασε ως πρώτη διαλύοντας με 0-2 τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ καθοριστική νίκη με 0-1 πήρε η Αυστρία κόντρα στην Ουκρανία, την οποία άφησε στην 3η θέση.

Έτσι λοιπόν πως έχουν δημιουργηθεί τα ζευγάρια, η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Αυστρία στις 26 Ιουνίου, ενώ η Δανία θα παίξει με την Ουαλία την ίδια ημέρα.

Βέλγιο και Ολλανδία περιμένουν και θα παίξουν με δύο εκ των καλύτερων τρίτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τα αποτελέσματα της Δευτέρας (22/6) Γαλλία, Αγγλία, Τσεχία, Σουηδία και Ελβετία εξασφάλισαν και αυτές μαθηματικά την πρόκριση, όμως το πως θα διαμορφωθούν τα ζευγάρια εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θα φέρουν και τις θέσεις που θα τερματίσουν τελικά.

Ο 2ος του 4ου ομίλου θα αντιμετωπίσει τον 2ο του 5ου ομίλου, ενώ ο νικητής του 4ου θα παίξει με τον δεύτερο του 6ου και τελευταίου ομίλου στον οποίο βρίσκεται η Γερμανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ουγγαρία.

Αναλυτικά τα μέχρι τώρα ζευγάρια: 

Ιταλία – Αυστρία (26/6, 22:00)

Ουαλία – Δανία (26/6, 19:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Euro 2020 21/6: Ποιες είναι οι καλύτερες τρίτες που προκρίνονται;

Euro 2020: «Συναγερμός» στην Εθνική Αγγλίας – Σε καραντίνα Τσίλγουελ και Μάουντ