Οι διαφορές που έχουν σε πολιτικό επίπεδο Ρωσία και Ουκρανία μεταφέρονται δυστυχώς μεταφέρονται και σε αθλητικό επίπεδο, συγκεκριμένα στο Euro 2020.

Εuro 2020: Συγκεκριμένα η Ρωσία κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία στην UEFA για την φανέλα που προτίθεται να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία στη διοργάνωση η οποία ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή (11/6). Συγκεκριμένα οι Ρώσοι ισχυρίζονται η εμφάνιση των Ουκραών προβάλλει πολιτικά μηνύματα, κάτι που αντιτίθεται στους κανονισμούς της Ομοσπονδίας.

«Εφιστούμε την προσοχή στη χρήση πολιτικών μηνυμάτων που εμφανίζονται στην φανέλα της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, η οποία αντιβαίνει στις βασικές αρχές των κανονισμών της UEFA».

Οσον αφορά την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ήρθε μέσω του BBC στο οποίο εξήγησε ότι  «η φανέλα της Ουκρανίας έχει πάρει την έγκριση μας και είναι απόλυτα συμβατή με τους ισχύοντες κανονισμούς».

Να αναφέρουμε ότι στην φανέλα απεικονίζεται ο χάρτης της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε στην Ρωσία το 2014, του Ντόνετσκ και του Λούανσκ, περιοχές ελέγχονται από αυτονομιστές υπέρ της Ρωσίας.

Στην πλάτη υπάρχει η φράση «Δόξα στην Ουκρανία!» ενώ στον γιακά γράφει «Δόξα στους ήρωες!» συνθήματα που ήταν δημοφιλή κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έδιωξαν το 2014, τον φιλο-Ρώσο πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Οι διαφορές που έχουν σε πολιτικό επίπεδο Ρωσία και Ουκρανία μεταφέρονται δυστυχώς μεταφέρονται και σε αθλητικό επίπεδο, συγκεκριμένα στο Euro 2020. Οι διαφορές που έχουν σε πολιτικό επίπεδο Ρωσία και Ουκρανία μεταφέρονται δυστυχώς μεταφέρονται και σε αθλητικό επίπεδο, συγκεκριμένα στο Euro 2020.